Cum să faci clătite perfecte. Iată câteva idei delicioase pentru o umplutură perfectă.
Cum să faci clătite perfecte. Vezi aici care sunt ingredientele de care ai nevoie și ce umplutură poți adăuga, pentru a obține clătite perfecte.
Cum să faci clătite perfecte
Ingrediente:
1 pahar cu lapte bătut/sana/iaurt,
1 ou,
2 linguri cu ulei,
o fiolă de esență vanilie,
1 pahar cu faină,
2 linguri cu zahăr,
1/4 linguriță sare,
1/2 linguriță bicarbonat,
1 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Se iau două castroane mai mari, într-unul se amestecă laptele bătut cu oul, uleiul, zahărul și vanilia, iar în celălalt făina cu sare, bicarbonat și praful de copt. Apoi, amestecul lichid se toarnă peste cel uscat și se amestecă lejer de câteva ori. Se lasă să se odihnească 20 de minute. Se încinge o tigaie teflonată cu foarte puțin ulei și se pune aluat cu lingura, cam 2 linguri pentru o clătită și se întinde în tigaie.
Clătita se lasă în tigaie, în funcție de cât de coaptă doriți să fie.
Cum să faci clătite perfecte. Secretul care te va transforma în „chef” [Sursa foto: Shutterstock]
Rețetă pentru pancakes
Ingrediente
2 ouă,
160ml lapte,
1 linguriță praf de copt,
25 g zahăr,
1 pliculeț zahăr vanilinat,
130 g făină,
un praf de sare,
vanilie
Pentru decor: miere, nucă, lămâie, cireșe, fulgi de ciocolată.
Mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile și vanilia le vom pune într-un bol în care am pus deja laptele.
Făina o vom amesteca împreună cu zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt și sarea.
Punem toate ingredientele uscate peste amestecul de gălbenușuri și lapte și amestecam până se omogenizează. Nu trebuie insistat prea mult chiar daca mai rămân câteva cocoloașe mici, vor dispărea.
Pentru clătite americane perfecte și pufoase, mixăm cele 2 albușuri pe care le-am separat de gălbenușuri până devin o spumă tare.
Punem spuma de albușuri peste amestecul obținut mai devreme și amestecăm cu mișcări largi, până se încorporează în acesta.
Punem o tigaie la încins la foc mic, ideal ar fi daca am avea una antiaderenta pentru că nu vă mai fi nevoie să folosim ulei.
Luam cu un polonic micuț aluat din bol, punem în mijlocul tigăii și lăsăm clătita să se rumenească, apoi o vom întoarce pe cealaltă parte.
Focul trebuie să fie mic, daca este prea puternic clătitele vor rămâne crude la mijloc.
Când punem aluatul în tigaie nu este nevoie că noi să îl întindem, singur vă capătă forma.
Puteți să folosiți miere, sirop de arțar, diferite topping-uri, nucă, lămâie, ciocolata, dulceață, fructe… Preferatele mele sunt clătitele americane servite cu gem de căpșuni și dulceață de salcâm.