WowNews logo WOWnews
Stories
Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

Diverse

Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

Rețetă ciorbă de ștevie. Una dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare pe care le puteți pregăti primăvara este ciorba de ștevie.

Rețetă ciorbă de ștevie. Una dintre cele mai sănătoase feluri de mâncare pe care le puteți pregăti primăvara este ciorba de ștevie. Bogată în fier și vitamine, ștevia este ideală pentru o ciorbă fresh, de primăvară.

Rețeta pentru cea mai gustoasă ciorbă de ștevie

Ingrediente

  • 3 legături de ștevie
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi mari
  • 1 păstârnac
  • o bucată de țelină, cam cât păstârnacul
  • 8-10 cartofi mici
  • 100 gr orez
  • 2 ouă
  • 1,5 lt borș
  • 2 linguri pastă de tomate
  • ulei
  • leuștean
  • sare

Citește și: Rețete de mâncare cu spanac și feta. Un amestec de gusturi și texturi pentru o experiență culinară memorabilă

Citeste si: Cosmin Seleși, fotografii de pe patul de spital! Ce a pățit prezentatorul TV, chiar înainte de a urca pe Muntele Athos? "Boala m-a oprit sau nu m-a primit Maica Sfântă!"- kfetele.ro

Mod de preparare

Prima dată, spălați orezul și lăsați-l la înmuiat în apă rece pentru câteva minute.

Între timp, curățați ștevia și îndepărtați nervurile frunzelor. După ce ați curățat ștevia, spălați-o în mai mult ape.

Tocați mărunt ceapa, morcovii, ardeiul gras, păstârnacul și țelina. Mai apoi, spalați și curățați cartofii. Tăiați cartofii în cuburi mici, de dimensiunea unei nuci.

Puneți o oală cu trei litri de apă la fiert, iar atunci când dă în clocot, scufundați ștevia pentru câteva secunde în apa fierbinte. După ce s-a înmuiat puțin, scoateți ștevia, tăiați-o și lăsați-o deoparte.

Următorul pas este să puneți un alt vas pe foc, cu vreo 2 litri de apă și țineți-o pe foc mic, să stea caldă.

Încingeți bine oala cea mare în care veți face ciorba și apoi puneți uleiul. Peste uleiul încins, adăugați ceapa, ardeiul și morcovul și căliți-le până când devin aurii. Mai apoi, adăugați păstârnacul și țelina.

Citește și: Postul Paștelui 2023. Rețete mănăstirești de post

Puneți apă încălzită peste legume, cât să le acopere și lăsați-le să fiarbă vreo 5 minute.

Adăugați cartofii, apă încălzită cât să-i acopere și un praf de sare. Lăsați-i să fiarbă vreo 10 minute și apoi adăugați orezul.

După alte 10 minute, adăugați ștevia. După 5 minute puneți pasta de tomate.

Puneți borșul la fiert într-un alt vas și când ajunge la punctul de fierbere, adăugați-l în oala cu ciorba de ștevie.

Între timp, bateți puțin cele două ouă. Turnați ouăle în ciorbă, puțin câte puțin. La final, opriți focul și adăugați o legătură mare de leuștean proaspăt.

Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

Rețetă ciorbă de ștevie. Este sănătoasă și ușor de preparat

[Sursa foto: Shutterstock]