
kanald.ro
Cum să faci o pască perfectă. 5 trucuri de la bucătarii profesioniști
Diverse
Iată 5 trucuri de la bucătarii profesioniști pentru a obține o pască gustoasă și pufoasă!
Nu mai este mult până la Paște, iar gospodinele deja se gândesc la ce fel de pască să pregătească anul acesta. Pentru a prepara pasca perfectă de Paște, există câteva sfaturi importante de care să ții cont. Iată 5 trucuri de la bucătarii profesioniști pentru a obține o pască gustoasă și pufoasă!
Citește și: 6 simboluri pascale care nu trebuie să lipsească din casa ta
blatul
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
1 linguriță pudră de vanilie
un praf de sare
umplutura
50 g stafide
250 g brânză de vaci grasă
120 smântână grasă (20%)
2 ouă
90 g zahăr
1 linguriță coajă rasă de lămâie
un praf de sare
Citește și: Cât durează vacanța de Paște a elevilor. Vezi când intră elevii în vacanța de primăvară
Mai întâi, preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați tava cu hârtie de copt. Mai apoi, bateți spumă albușurile, adăugați apoi zahărul și mixați până spuma se îngroașă din nou, e lucioasă, iar zahărul e dizolvat. Următorul pas este să amestecați gălbenușutile și vanilia.
Pentru a prepara umplutura, amestecați toate ingredientele din lista de mai sus. Nu e nevoie ca stafidele să fie hidratate înainte, ele vor prelua din umiditatea lăsată de smântână și se vor umfla în cuptor. E suficient doar să le spălați și să le scurgeți foarte bine de apă.
După ce au trecut cele 15 minute, puteți scoate blatul din cuptor. Mai apoi, puneți umplutura de brânză cu o lingură peste pandișpan. Baza se va lăsa puțin, dar marginile vor rămâne ridicate.
După ce ați pus umplutura, mai băgați pasca la cuptor pentru 30 de minute. La final, scoateți pasca din cuptor și după ce se răcește, o puteți pudra cu zahăr.
Cum să faci o pască perfectă. 5 trucuri de la bucătarii profesioniști