Cum se fac nunțile în scenariul roșu. Reguli pentru miri și invitați

Valul patru de coronavirus a adus pentru viitori miri și invitați noi măsuri.

Autor: Anastasia Rebeca

In articol:

România a intrat în valul patru al noului coronavirus, iar cu noul val apar și restricțiile, un pic diferite fată de dățile trecute. În ceea ce priveste nunțile, au apărut noi reguli de care trebuie să ținem cont, dacă zona se află în scenariul roșu.

 

Cum se fac nunțile în scenariul roșu

Odată cu revenirea noului val de coronavirus în România, s-au introdus noi restricții la evenimente. Așadar, în zonele în care incidența se află între 3 și 6 la mie, nunțile se organizează cu un număr maximum de 200 de participanți în interior, iar pentru fiecare persoană se cere o suprafață de minimum 2 mp.

Citeste si: Ce avantaje au persoanele vaccinate în zonele carantinate. Florin Cițu a anunțat noile măsuri: "NU se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 3 la mie, vom elimina această cerință"

Într-un comunicat de presă susținut sâmbătă, 18 septembrie, Raed Arafat a anunțat care sunt regulile la nunți, și anume că masca se poartă în continuare de către invitați și personal, iar organizatorii sunt obligați să verifice și să se asigure că aceste măsuri se respectă.

Cum se fac nunțile în scenariul roșu. Reguli pentru miri și invitați

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

”Nu este suficient, pentru că știm că oamenii nu vor sta, vor dansa, vor umbla de la o masă la alta. Organizatorul este și moral, și legal, obligat să verifice că toate persoanele care intră respectă regulile certificatului verde.

Mai mult, ospătarii și cei care deservesc, ei trebuie să poarte mască tot timpul și acest lucru este clar, trebuie să poarte mască nu sub nas, nu sub bărbie, ci complet să acopere nasul și gura, trebuie să se dezinfecteze de la o masă la alta când ating lucrurile pe care le-au adus alte persoane, trebuie să existe dezinfectant la fiecare masă și trebuie să fie atenți ca oamenii să respecte regulile.

Dacă lumea nu respectă regulile, aceste evenimente pot să se transforme în evenimente de răspândire generală a virusului. Atunci, certificatul verde reduce riscul, nu-l elimină 100%. Important este să se respecte regulile în interior, pentru ca oamenii să fie în siguranță și să rămână așa.” a spus Raed Arafat.

Noile reguli pentru miri și invitați

Pe lângă aceste măsuri, s-a introdus și certificatul digital Covid-19 care atestează vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a unei persoane. Fiecare invitat va fi nevoit să prezinte acest certificat la intrarea în local, iar organizatorii vor fi cei care se vor ocupa de verificarea lor.

Cum se fac nunțile în scenariul roșu. Reguli pentru miri și invitați

În cazul în care un invitat nu este vaccinat și nu a trecut prin boală, va trebui să comunice acest lucru mirilor. Costurile testării pentru cei nevaccinați sau netrecuți prin boală sunt suportate fie de firme, fie împărțite cu mirii. Neprezentarea certificatului digital de către un invitat le dă organizatorilor dreptul de a-l refuza la eveniment. 

Citeste si: Capitala și alte trei județe din România intră în scenariul roșu. Ce restricții impun autoritățile

„Certificatul de vaccinare permite oricui să participe la evenimente cu trei condiţii: să fie vaccinat, dacă nu este vaccinat să fie testat, ultima fiind să fie trecut prin boală în ultimele 180 de zile.”, a spus șeful DSU.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Cioran, toate detaliile despre nașterea prematură! Prin ce chinuri a trecut: „Urlam plină de sânge”

Dacian Cioloș, invitat la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminică, de la ora 22:00, la Kanal D! „De ce nu ați jurat credință poporului român cu mâna pe Biblie?”

Mai multe școli din Capitală reiau cursurile cu prezență fizică. Despre ce unități de învățământ este vorba

Mesaje importante transmise de astre zodiilor, începând cu noaptea aceasta

VA FI TOTAL INTERZIS în România! Klaus Iohannis a decis. Reguli obligatorii în România (SURSE)

Un nou DIVORȚ BOMBĂ în showbiz! Pareau cuplul PERFECT in fata tuturor! Ce se intampla insa cand ajungeau acasa...

ARDE ROMÂNIA! Casa Domnului, mistuită de flăcări. Intervin zeci de pompieri

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies