Cum se vor desfășura festivalurile de la 1 august. CNSU a propus noi relaxări, deși România e lovită de valul patru al pandemiei de coronavirus

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune o serie de relaxări de la 1 august, deși în România există o tendință de creștere a numărului de infectări noi cu Covid-19, iar vaccinarea este greoaie.

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență(CNSU) a adoptat, luni, 27 iulie, Hotărârea numărul 50 prin care propune noi măsuri de relaxare, care vor fi implementate de la 1 august, deși numărul cazurilor noi de infectare cu Covid- 19 este în creștere în România.

Relaxări pentru festivalurile din România 

În ce privește festivalurile, autoritățile au decis că numărul persoanelor care participă să fie stabilit în funcție de incidența cazurilor. CNSU propune ca la spectacolele în aer liber să poată participa până la 75.000 de oameni testați, vaccinați sau trecuți prin COVID, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Citeste si: CNSU, noi decizii pentru cei care se întorc în România din țări cu risc epidemiologic ridicat

„Începând cu data de 01.08.2021 activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul

negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță anunță când începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză și ce persoane au prioritate

Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie, dacă incidenţa

cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori şi toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Ana, soția lui Petrică Cercel, mesaj plin de durere în ziua înmormântării. Ce i-a transmis- bzi.ro

Activităţile se pot organiza şi desfăşura în toate localităţile indiferent de rata cumulată a incidenţei la 14 zile a cazurilor cu un număr mai mare de 2.500 de persoane, dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, se arată în hotărârea CNSU.

Relaxări pentru festivalurile din România 

Relaxări pentru festivalurile din România 

Relaxări pentru festivalurile din România 

Relaxări pentru festivalurile din România 

România, lovită de valul patru al pandemiei

Medicul Valeriu Gheorghiță a atras atenția, marți, într-o conferință de presă, că România se află la debutul celui de-al patrulea val al pandemiei, după ce autoritățile au remarcat o tendință de creștere a noilor infectări cu Covid-19. El susține că sunt 15 județe în care au fost descoperite cazuri de vaccinare cu tulpina Delta (variantă indiană), din care cele mai multe în București, Argeș și Ilfov.

Citeste si: CNSU, noi decizii pentru cei care se întorc în România din țări cu risc epidemiologic ridicat

„Trendul evolutiv al situației epidemiologice în România. În săptămâna 29, media cazurilor a ajuns la 2 treimi din vârful valului precedent. Suntem la debutul valului patru, varianta delta a devenit dominantă.  (…)Se observă o creștere cu 10% a cazurilor de internare la terapie intensivă. Avem o tendință de creștere a testelor pozitive. Toți acești indicatori ne arată că suntem pe o pantă ascendentă a numărului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

SURSE: gov.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Laurențiu Reghcampf, prima apariție după ce s-a mutat în Bănie. Ce spune celebrul antrenor despre relația dintre el și Gigi Becali, după ce a ales să antreneze Universitatea...

EXCLUSIV Legătura neștiută dintre Cristina Nedelcu, fosta concurentă de la Exatlon, și Faimoasa Alexandra Stan: "O prietenie destul de apropiată"

COVID-19 face tot mai multe victime. Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este internat la Institutul Matei Balș, confirmat pozitiv

Surprize MARI le-au pregătit astrele zodiilor, începând cu săptămâna viitoare

Lacrimi de durere! Viorica de la Clejani, pe patul de spital, cu COVID. Cum se simte vedeta

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

E DESCOPERIREA momentului! O plantă din care se face vin are eficiență maximă anti-coronavirus

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies