Cum sună în română versurile melodiei Amandei Stan, tânăra din Canada care a cântat în memoria gimnastei Emma Neagu! Mesajul cutremurător transmis de cântăreață

Amanda Stan, o tânără din Canada, a compus o melodie în memoria gimnastei Emma Neagu, care a murit anul trecut de cancer.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Melodia Amandei Stan a impresionat pe toată lumea de la Românii au talent, mai ales că a povestit că Emma a fost prietena ei.

Emma Neagu, o gimnastă de 15 ani, a murit anul trecut, în aprilie, după ce se lupsase ani la rând cu cancerul. Nu renunțase la pasiunea ei pentru gimnastică până în ultimele săptămâni de viață, deși îi fusese tăiat un picior și purta proteză. Emma Neagu a fost concurentă la Românii au talent, se calificase în semifinală, însă a murit înainte să fie filmată aceasta. 

Citeste si: Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Florin Călinescu după ce a aflat de moartea Emmei Neagu: "Emma, te rog..." - Smiley a intervenit și el imediat

fara descriere

Emma Neagu s-a întors însă, sâmbătă, 27 martie, la un an de la mortea ei, pe scenă, printr-un omagiu adus de prietena ei, Amanda Stan, o cântăreață de origine română, care s-a născut, ca și Emma, în Canada. 

fara descriere

Mesajul Amandei Stan după ce a apărut la Românii au talent

După ce a apărut pe scena de la Românii au talent, Amanda Stan a postat pe pagina ei de socializare un mesaj emoționant. 

”S-au simțit puternic emoțiile mari și gândul la Emma Neagu, la promisiunea de a duce mai departe lupta împotriva cancerului la copii.
4% e prea puțin din fondurile alocate pentru cercetare. Tratamentul care i s-a dat Emmei este acelasi de acum 40 de ani, când Terry Fox (n.red un cunoscut atlet canadian, care a luptat cu cancerul, a concurat cu o proteză la picior) lupta cu același demon nevăzut. Putem mai mult, putem mai bine de atât pentru copiii generației noastre!”, este mesajul Amandei Stan. 

Tânăra de 18 ani a transmis și un mesaj de mulțumire pentru cei catre i-au apreciat melodia, compusă pentru Emma Neagu. ”Vă mulțumesc tuturor, din adâncul inimii! Am avut emoții foarte mari care din fericire ne-au adus mai aproape de Emma și unii de alții. Aveți grijă de voi și toți cei dragi ai voștri, mai ales în aceste zile de grea încercare. Să ne revedem cu bine!”

Citeste si: Cutremurător! Ultima dorință a Emmei Neagu, înainte să moară

fara descriere

Cum sună în română versurile melodiei compuse în memoria gimnastei Emma Neagu

Amanda Stan a tradus versurile melodiei ”Another Angel” (in memoria Emmei Neagu), verusuri scrise chiar de interpretă. 

”N-am avut vreodată șansa de a-ți fi prietenă apropiată

Dar am știut totuși că erai un om ales

Cu toate luptele ce le-ai câștigat

E ușor de văzut cât ești de specială.

Nu pot înțelege de ce Dumnezeu te-a lăsat din mână

De ce trebuie un copil să îndure atâta durere?

 

Refren

Întrucât trebuie să pleci, am vrut să știi

Că-mi voi aminti de tine și tot ce prețuiești

Înalță-te sus la ceruri, suflet nevinovat!

Îți vom duce lipsa toți

 

Ce ai lăsat în urmă nu se va șterge niciodată

Datorită schimbărilor ce le-ai adus:

O inspirație fără seamăn

Și rugăciunea atâtor alți copii.

 

Ai trecut prin atâtea lucruri triste, nemeritate

Și n-ar fi trebuit să suferi

Înțeleg că e nevoie de tine acolo sus în Rai

Dar lumea de aici îți va duce lipsa.

 

Înalță-te, înalță-te

....

 

Dar mi-e greu să mă despart de tine

Și mi-am spus mereu că nu trebuie să plâng

Dar știu că ne vei privi de sus

Căci Raiul a mai câștigat un înger”

fara descriere

fara descriere

Citeste si: Povestea micutei romance care si-a taiat piciorul pentru a putea face gimnastica! La 15 ani, Emma lupta cu cancerul

Gimnasta Emma Neagu a murit la 15 ani, după ce se luptase doi ani cu cancerul 

În emisiune, Amanda Stan a povestit cum a cunoscut-o pe Emma Neagu, în 2017, la o strângere de fonduri. De atunci, Amanda a simțit o conexiune și o admirație profundă pentru Emma. ”Emma a fost prietena mea, a fost o inspiratie pentru mine. A fost o luptătoare, a trecut mereu peste orice și când s-a întâmplat să aibă cancer a continuat să danseze și să facă gimnastică”, a spus Amanda Stan. 

În 2017, Emma Neagu a fost diagnosticată cu cancer osos, și deşi medicii i-au spus că îi pot salva piciorul, ea a ales să-l amputeze pentru a putea dansa în continuare. Și a dansat, între operații, ședințe de chimioterapie și alte tratamente, Emma și-a dus visul până la capăt! ”Emma nu şi-a dorit să fie amintită drept fata bolnavă de cancer şi a urât expresia «a pierdut bătălia». Îşi dorea, în schimb, să fie pomenită drept fata care putea să meargă în mâini şi să facă mişcări complicate în ciuda cancerului. Deşi avea o vârstă fragedă, Emma a fost suficient de înţeleaptă încât să ştie că o victorie ţine doar de viziunea proprie şi de ceea ce laşi pe această lume, nu de final“, se arată într-un comunicat dat de fundația care o sprijinea, după moartea ei. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate