Cum trebuie să arate o cerere de demisie ca să fie luată în serios de angajator

Demisia este unul dintre cele mai dificile momente din viața unui angajat, momentul cu pricina fiind unul în care se pot întâmpla două lucruri: un scandal uriaș – generat de nemuțumirea demisionarului – sau o plecare în care toată lumea să se poată privi în ochi, despărțirea fiind una amiabilă.

Autor: Calin Perian

In articol:

Demisie
Demisie luata in serios

Mulți dintre angajați, nemulțumiți poate de job-ul lor sau care descoperă o oportunitate pentru a avansa în carieră, își pun întrebarea când e cel mai potrivit moment pentru a depune o cerere demisie de la actualul job?

Citeste si: Denise Rifai, noua vedetă Kanal D! Primele imagini și declarații despre noua emisiune

Citeste si: Demisie de răsunet în televiziune! O prezentatoare TV le-a spus ”Adio” colegilor

Citeste si: Scenariu dur pentru România! Cine ar putea fi noul premier al României dacă moțiunea de cenzură a PSD va trece

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

WOWbiz.ro oferă un ghid care să te ajute să rămâi în relații amiabile cu angajatorul tău, în cazul în care plecarea de la job nu vine în urma unor nemulțumiri imposibil de rezolvat prin discuții cu șefii.

Dacă ai găsit un job nou și ai semnat deja noua ofertă de angajare, semnătura are valoare de entitate juridică și ține loc de înțelegere între tine și noua companie. Evident, următorul pas este să mergi la actualul angajator și să îți dai demisia. Dar, important, pentru ca demisia să fie luată în serios, dar și pentru a lăsa loc de ”bună ziua”. Așadar, recomandat este să planifici puțin momentul demisiei și, mai ales, discuția cu șeful.

Recomandabil este să fie dimineața sau seara atunci când e într-o dispoziție bună. Normal, vei fi întrebat unde pleci, iar acel moment este unul care trebuie să fie sincer: răsounsul să fie unul scurt, dar perfect adevărat, nu trebuie aduse ăn discușie oportunitățile sau noul salariu, mai ales că, probabil, vei merge la un competitor. Dacă pleci de la job și încă nu ai o ofertă, dar simți nevoia să faci o schimbare în viață, poți explica că există câteva oferte, dar că preferi să te bucuri, momentan, de o pauză pentru a le putea cântări,
dar, tot atunci, e momentul în care trebuie precizate motivele pentru care pleci de la job.

Iar dacă o faci la modul diplomatic, șeful ar putea aprecia și, culmea, să lase portița necesară unor viitoare colaborăr i deschisă.

 

Demisie
Demisia poate fi amiabila

Demisia și Codul Muncii

În Codul Muncii se menționează că ai dreptul să-ți dai demisia fără a fi necesar să motivezi decizia, mai ales că este stipulat faptul că demisia este actul unilateral, de voință a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz. Conform art 81 din Codul Muncii, imediat, angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Acest lucru, în fapt, exclude situațiile de tipul ”angajatorul nu mi-a acceptat demisia ”, Codul Muncii având, explicit, metodele de evitare ale unei asemenea situații confuze. Astfel, prevede Codul Muncii, refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă, iar tot ceea ce trebuie să faci este să-l anunți că pleci și în mod oficial.

 

Cum să scrie o cerere de demisie

Introducerea cererii de demisie trebuie să fie formală, să menționeze numele și poziția din care demisionezi, precum și data intrării în vigoare a demsiei. Nu e recomandat, și nici necesar, să precizezi motivele pentru care demisionezi, cu atât mai mult cu cât, înainte, te-ai întâlnit cu șefii și ai discutat pe marginea acestui subiect.

Cyprunsul demisiei, în cazul în care vrei să lași loc de ”bună ziua” este cel dedicat mulțumirilor, lucru care te poate ajuta pentru viitoarele referințe. În final, se poate preciza că ești deschis unor viitoare colaborări și că vei avea grijă ca persoana care te înlocuiește să fie treinuită corespunzător pentur ca tranziția să fie cât mai ușoară pentru toată lumea, inclusiv pentru angajator.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Adormirea Maicii Domnului 2022. Se spune sau nu „La mulți ani” pe 15 august

Elena Udrea nu și-a pierdut puterea, chiar dacă se află în spatele gratiilor! Cum ar putea schimba legea pentru mamele din penitenciare. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Ajunsă aseară la finalul primului sezon, emisiunea “Jocul cuvintelor cu Dan Negru” s-a dovedit un adevărat fenomen prin performanța remarcabilă  

7 zodii vor avea protecție din partea astrelor în această săptămână

Anunț de ultimă oră despre FLORIN SALAM. Cum se simte, de fapt, manelistul

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies