Cursurile online vor continua chiar și după redeschiderea școlilor. Ministrul Educației are planuri mari: „Este nevoie de digitalizarea educației”

Școala online a fost vitală pentru continuarea educației elevilor.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Cursurile susținute în spațiul virtual au reușit să salveze educația, nu doar în România, ci în toate țările în care s-a declarat carantină! Se pare că, deși s-au deschis școlile, iar o parte dintre elevi s-au reîntors în bănci, cursurile

online vor continua și după ce nu va mai fi declarată pandemie. Ministrul Educației a mărturisit că digitalizarea educației este o prioritate pentru autorități.

Însă nu toți elevii au avut, pe parcursul acestor luni în care orele s-au susținut doar online, dispozitivele necesare și nici măcar acces la internet. Autoritățile din Educație spun că vor să schimbe acest lucru și au deja un plan de bătaie pe care-l vor pune în aplicare. 

Școala online
Școala online[Sursa foto: Pexels ]

Ministrul Educației: „Este nevoie de digitalizarea educației”

Teleșcoala vacontinua, este anunțul ministrului Educației, chiar și în condițiile în care cursurile fizice au început, iar autoritățile sunt pregătite se investească în acest sector. Se anunță multe schimbări pentru școala online și multe achiziții.  

„Este nevoie de digitalizarea educației. Vom avea nevoie de predare online. Predarea digitală va avea o pondere mai pronunțată și după pandemie. Trebuie continuate eforturile în direcța conectivității, a echipamentelor de IT”, a declarat ministrul Educației, pentru un post de televiziune. 

Ministerul vrea să achiziționeze 250 de mii de tablete pentru elevii fără posibilități.
Ministerul vrea să achiziționeze 250 de mii de tablete pentru elevii fără posibilități.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Autoritățile din Educație vor achiziționa 250.000 de tablete și 60.000 de laptopuri

Potrivit statisticilor 300 de mii de elevi nu au posibilitatea de a participa la școala online  din lipsa echipamentelor speciale sau a accesului la internet. Sorin Cîmpeanu a mărturisit că face toate demersurile pentru a-i sprijini pe acești elevi.

Citeste si: Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

Astfel, ministerul Educației  anunță că s-au achiziționat 250 de mii de tablete care vor fi distribuite elevilor care au nevoie de ele. De asemenea su fost distribuite și primele laptopuri pentru liceeni, dintr-un total estimat de 60 de mii. 

„Voi lupta pentru componenta de preț standard pentru elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu. 

Școala online
Școala online[Sursa foto: Pexels ]

Ministerul Educației, cel mai mare buget din ultimii 30 de ani 

Bugetul acordat sectorului educației în 2021 reprezintă 3.6% din PIB, o sumă aproximativ egală cu cea din 2020, fiind cel mai mare buget din ultimii 30 de ani alocați pentru acest minister, care va putea să pună pe picioare digitalizarea educației. 

De asemenea, ministrul a explicat că fondurile alocate în acest an pentru bursele elevilor s-au dublat, iar de la suma de 250 milioane de lei anul trecut s-a ajuns în 2021 la 500 de miloane de lei. 

Citeste si: O fetiță de 12 ani a luat rolul de profesoară, după ce școlile au fost închise de pandemie: ”Îi învăț matematică, religie și engleză”

În Planul Național de Redresare și Reziliență educația va avea o pondere uriașă, iar sumele alocate uremază să fie folosite pentru dezvoltarea infrastructurii și dotărilor școlilor pe următorii doi ani.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pepe și-a luat fiicele și a dat o fugă la munte. Nu o să ghicești cine este vedeta care i-a însoțit în vacanță!

Premierul României, Florin Cîțu, primele declarații după revenirea elevilor la școală

Lockdown total în Atena! Elevii se întorc la învățământul online

Horoscop Zilnic Luni 1 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie cu băgare de seamă în privinţa deciziilor pe care le au de luat

Românii care au primit bani în plus pe lângă salariu: S-au dat prime de milioane. E revoltător

Alimentul care stimulează cel mai mult hormonii sexuali și crește potența. Nu este vinul! Mihaela Bilic a explicat care este secretul

Omul care a înfruntat Iadul: Viața după moarte există

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies