Profesorii care lipsesc motivat de la școală vor recupera toate orele într-o singură zi! Cu ce propunere vine Sorin Cîmpeanu

Dascălii vor trebui să recupereze orele prin intermediul platformelor online. Toate cursurile de la care au lipsit într-o singură zi.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Profesorii care nu pot ajunge la ore din cauza problemelor de sănătate, obligați să recupereze toate orele, într-o singură zi, prin intermediul platformelor online. Este o măsură propusă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Măsura propusă de ministru, discutată pe 2 februarie 

Sorin Cîmpeanu a declarat că fiecare școală trebuie să steabilească orarul, în așa fel încât orele fizice să nu se suprapună cu cele online, pe care le recuperează profesorii care au lipsit motivat de la ore. Acesta vrea ca școala să înceapă fizic odată cu semestrul al doilea, iar propunerea lui privind recuperarea orelor va fi dezbătută pe 2 februarie. 

Profesorii vor trebui să recupereze orele fizice pierdute prin intermediul platformelor online
Profesorii vor trebui să recupereze orele fizice pierdute prin intermediul platformelor online[Sursa foto: PixaBay]

„Ține de conducerea școlii să asigure un orar specific, în așa fel încât acele categorii de cadre didactice care nu pot veni la școală din motive medicale, certificate, să aibă orele grupate într-o singură zi, zi în care elevii să nu meargă la școală, ci să continue online pentru acele situații în care profesorii au interdicție de prezență fizică în școală.

Vom cere tuturor inspectoratelor școlare și tuturor școlilor să nu ajungă în situația în care în aceeași zi să fie o combinație între online și prezența fizică. Orarele trebuie construite de așa natură încât să poată fi separată o situație de cealaltă.

În cazul profesorilor există o diferență (n.red. față de elevi) fiind angajați, aceștia necesită o certificare de către un medic de medicina muncii. Dacă un profesor prezintă simptome, evident că el rămâne acasă”,  a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. 

În ce condiții se redeschid școlile 

21 ianuarie a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea

avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Despre redeschiderea școlilor.
Despre redeschiderea școlilor. [Sursa foto: PixaBay]

O mare parte din școli se vor redeschide din 8 februarie, când debutează și semestrul al doilea. 

Scenariile aplicate pentru școli, licee și grădinițe:

Scenariul verde incidența sub 1 la mie: Toate școlile se redeschid fizic. Toți elevii merg la școală

Scenariul galben incidența între 1- 3 la mie: Merg la școală elevii din ciclul primar (clasele I- IV) și cei din clasele terminale clasa a VIII-a și Clasa a XII-a și a XIII-a. NU merg la scoală clasele V, VI, VII și IX, X, XI. La aceste clase NU se fac cursuri în sistem hibrid. Numai online.

Scenariul roșu, incidența peste 3 la mie: C ontinuă să meargă la școală copiii de grădiniță și elevii din ciclul primar. Ceilalți elevi nu merg la școală.

Rata de infectare peste 6 la mie:  Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid. Nimeni nu mai merge la școală

Citeste si: Elevii intră în vacanță pentru o săptămână! Începând cu 8 februarie va fi anunțat cum se vor desfășura orele

”Nu o vom face (n.r. nu vom deschide școlile) fără măsuri de precauție și printre măsurile de precauție vor fi următoarele:

Vaccinarea personalului din învățământ, vaccinarea învățătorilor, vaccinarea profesorilor. Tot personalul din învățământ este în etapa a doua de vaccinare, etapă deschisă astăzi.

A doua măsură pe care o luăm este testarea, testarea tuturor persoanelor simptomatice și a tuturor persoanelor care sunt contacți ai celor identificați pozitiv cu Covid-19. Cu alte cuvinte, dacă cineva apare într-o anchetă epidemiologică și intră în contact cu cineva din acea școală sau lucrează în acea școală, va fi imediat testată cu teste antigen, fie că este copil, fie că este adult. De asemenea, dacă un copil într-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți copii vor fi testați”, a spus ministrul Sănătății, în urmă cu ceva timp. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu, dezvăluiri despre redeschiderea școlilor: ”Dacă lucrurile rămân așa cum sunt, vom începe pe 8 februarie”

Simulare BAC 2021. Calendar simulare Bacalaureat 2021

Sorin Cîmpeanu, anunț despre examenele naționale! "Am stabilit ca examenele naţionale..."

Horoscop Zilnic Luni 25 Octombrie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Schimbare totală pentru pensii! Se întâmplă de luni, 25 octombrie. Ce trebuie să știe pensionarii

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul. Pentru doar 6 lei...

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies