Cutremur în România. Prima măsurătoare: 5,2. INFP a revenit și.....

Ziua de 8 martie s-a terminat, în România, cu cel mai mare cutremur din ultimele două luni. În ziua de 08 Martie 2020, la ora 20:24:51 (ora locală a României), s-a produs în Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 140km.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Cutremur în România. Prima măsurătoare: 5,2. INFP a revenit și.....


In articol:

Cutremur de proporții în România. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 70km E de Brasov, 89km NE de Ploiesti, 103km S de Bacau, 122km V de Galati, 124km V de Braila, 141km N de Bucuresti, 158km NE de Pitesti, 184km E de Sibiu, 185km SV de Iasi, 206km N de Ruse.

INFP a revizuit intensitatea

Primul anunț în privința cutremurului a fost că acesta a avut o intensitate de 5,2 pe scara Richter. La scurt timp, INFP a revizuit intensitatea, iar verdictul final este că seismul a avut o intensitate de 4,3.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu a declarat, după seismul din Vrancea, că mişcarea tectonică a fost normală şi nu va genera replici.

Potrivit profesorului Gheorghe Mărumureanu, cutremurul care a fost resimţit în mai multe judeţe ale ţării, inclusiv în Bucureşti, nu va genera replici, seismul fiind unul normal, deşi a avut o magnittudine mare.

A fost un cutremur obișnuit

"A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe. Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două, iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa. Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani", a declarat, vineri, profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Cel mai mare cutremur produs în acest an în România a fost pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În anul 2018, în data de 28 octombrie, a avut loc în România, în judeţul Buzău, un cutremur de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind, de asemenea, resimţită şi în Capitală.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate