Cutremur neobișnuit în România duminică seara!

Un cutremur neobișnuit a avut loc în urmă cu puțin timp.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere


In articol:

Un cutremur de suprafață s-a produs în România, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la doar 5 kilometri adâncime, ceea ce face ca intensitatea să se simtă mult mai bine.

Cutremurul s-a produs duminică după amiază în județul Harghita, la ora 18.54 și a avut o magnitudine de 2.2 grade pe scara Richter.

Cutremur de 3.4 grade pe scara Richter sâmbătă dimineața

Sâmbătă, la ora locală 5:18, s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe scara Richter, la adâncimea de 138 kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Citeste si: Laura leșină de fiecare dată când face sex! Prima oară a fost un șoc pentru ea și pentru soț: „Singurul mod în care pot rezista este...”

Citeste si: Probleme grave între Brigitte și Florin Pastramă! Înaintea nunții, lucrurile au luat o întorsătură neșteptată! „Florine, vrei să spun acum tot adevărul?”

Citeste si: Mihai Gâdea, anunț important despre Mircea Badea: „O să ne descurcăm greu fără el”

Cele mai apropiate orașe de epicentrul cutremurului au fost Nehoiu (39km), Covasna (49km), Odobești (55km), Buzău (57km) și Slănic-Moldova (58km).

Cel mai puternic cutremur de anul acesta a avut loc pe 9 ianuarie şi a înregistrat o magnitudine de 4,4 grade. Anul trecut, cel mai serios seism a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită puternic și la București.

Ce să faci în caz de cutremur mare

În cazul în care se produce un cutremur mai mare, trebuie să aveţi în vedere următoarele lucruri: trebuie să pregătiţi dinainte un plan de urgenţă, să cunoaşteţi ieşirile din clădirea în care vă aflaţi, să evitaţi rănirile, să aveţi mâncare care nu se depozitează în frigider, care nu trebuie să fie gătită sau preparată. De asemenea, să aveţi kit de prim ajutor cu medicamente şi ustensilele necesare tratării unei răni. De asemenea, să aveţi pregătite şi baterii, lanterne, lumânări, sfoară, bandă adezivă, instrumente de scris, briceag, fluier şi să ştiţi mereu unde sunt actele!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate