De astăzi, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani. Ce dobânzi anuale sunt oferite

Începând cu data de 3 octombrie 2022, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Românii pot cumpăra începând cu 3 octombrie 2022 titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani. Iată ce dobânzi anuale sunt oferite!

Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur de la 3 octombrie 2022

Începând cu data de 3 octombrie 2022, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani. Acestea reprezintă un instrument prin care persoanele fizice pot împrumuta bani statului, pe o perioadă bine determinată. Astfel, statul se folosește de bani, în schimbul unei dobânzi anuale plătite către noi.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată. Potrivit zf.ro, titlurile de stat pot fi cumpărate online, între 3 și 25 octombrie, însă doar de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, de la unitățile Trezoreriei Statului și prin unitățile Poștei Române. Totodată, e bine de menționat ideea că titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În plus, un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni și tot un investitor are posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere.

Acest lucru se poate realiza prin depunerea unei cereri. Iată ce dobânzi anuale sunt oferite la titlurile de stat Tezaur în anul curent!

De astăzi, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani. Ce dobânzi anuale sunt oferite

De astăzi, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 2 ani

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Citeste si: Ce condiții trebuie să îndeplinească românii pentru acordarea venitului minim de incluziune. Ministerul Muncii a explicat care este procedura| EXCLUSIV

Ce dobânzi anuale sunt oferite la titlurile de stat Tezaur

Titlurile de stat sau modalitatea prin care românii împrumută statul în schimbul unei dobânzi anuale, au o valoare nominală de 1 leu și se află în formă dematerializată. Doritorii trebuie să știe că în funcție de maturitatea titlurilor de stat Tezaur, dobânda anuală valorează o anumită sumă. Mai exact, în cazul unui titlu de stat Tezaur cu maturitate de 1 an, dobânda anuală oferită este de 7,75%. Dacă vorbim de un titlu de stat Tezaur cu maturitate de 2 ani, dobânda anuală este de 8,10%.

Citeste si: Majorare pensii 2023. Cu cât ar putea crește pensiile. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Despre dobândă mai este bine să cunoașteți și faptul că aceasta se plătește la datele stabilite în prospectul de emisiune. Eligibile pentru titlurile de stat Tezaur sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

De altfel, fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar, dar și refinanțarea datoriei publice, mai scrie zf.ro.

Sursă: zf.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Majorarea alocațiilor cu puțin peste 50 de lei, o măsură reală de ajutor pentru copiii din România?! Adrian Negrescu explică impactul măsurii asupra familiilor din țară | EXCLUSIV

Preotul care demonstrează că încă există bunătate în lume! Mihail este îngerul copiilor bolnavi de cancer: „M-am simțit pierdut”

Scene desprinse din filmele de acțiune în Gorj! Un bărbat a intrat cu mașina într-o terasă din răzbunare, după care a convins o rudă să incendieze vehiculul rivalului său

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

Alertă chiar la granița României! Stare de urgență în UNGARIA. A fost identificat un VIRUS CUMPLIT

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Adevărul despre relația Rifai - Bittman. Ce s-a întâmplat, de fapt, după ce i-a dat inelul

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies