De ce boală suferă mătușa lui Petrică Mîțu Stoian? Femeia trăiește dintr-o pensie extrem de mică, deși e considerată o mare artistă!

Petrică Mîțu Stoian a ajuns un artist cunoscut și iubit în toată țara însă vocea cu cea mai mare ”greutate” din satul lui natal este în continuare considerat cea al mătușii sale, Domnica Trop.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Domnica Trop, mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, este considerată cea mai mare voce a Mehedințiului și nu doar de către specialiștii români. În 2013, Domnica Trop a intrat în categoria selectă a rapsozilor care au primit titlul onorific de ”Tezaur Viu UNESCO”, pentru merite deosebite aduse culturii și identității naționale.

Ajunsă la 83 de ani, Domnica nu a plecat niciodată din Isverna natală, deși asta a echivalat cu o bătrânețe plină de nevoi.

Are muzeu dar trăiește dintr-o pensie de 500 de lei

Domnica Trop locuiește și azi într-o casă bătrânească, deși la Muzeul Arhitecturii Populare Curtișoara există deja o casă-muzeu care-i poartă numele. În urmă cu 8 ani, pe vremea când Petrică Mîțu Stoian făcea mii de euro la un sigur eveniment, Domnica mărturisea că trăiește dintr-o pensie de 500 de lei și că majoritatea banilor se duc pe medicamente. Femeia suferă de mulți ani de diabet și spune că regretă că nimeni nu s-a oferit să salveze ceva din ”zestrea artistică” pe care a strâns-o.

Citeste si: Ce a pățit Petrică Mîțu Stoian în timpul filmărilor pentru Revelion! Totul a fost surprins pe cameră: „Era îngrijorător pentru el. Și pe hol a continuat sângerarea”

”Eu nu am pretenție să fiu plătită, pentru că înlăuntrul meu sute de cântece îmi sunt zestre. Ar trebui ca cineva să se gândească și să le salveze. Eu mor mâine, poimâine și ele vor pieri o dată cu mine”, spunea Domnica Trip într-un interviu pentru Agerpres.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian s-a născut la Isverna, în Mehedinți

Însuși Petrică Mîțu Stoian recunoștea că Domnica Trop l-a ajutat mult în primii ani ai carierei și că o importantă parte a succesului pe care l-a avut ulterior i se datorează acesteia. De asemenea, Angelica Stoican s-a inspirat din ”folclorul nealterat al zonei” scos la suprafață în repertoriul Domnicăi Trop.

Citeste si: Cel mai mare secret al lui Petrică Mîțu Stoian. Ce ascundea în propria casă? Un vecin a spus totul după moartea lui: „Rareori invita pe cineva pe la el”

Domnica Trop a refuzat să rămână la București

Artista Domnica Trop a fost descoperită în 1973, la 35 de ani, de învățătorul Vasile Căpăstraru, care le-a prezentat-o soliștilor Maria Ciobanu și Ion Dolănescu. Acesta din urmă a fost fermecat de talentul mehedințencei și a inivitat-o la radio, la București. Aici a cunoscut-o pe Marioara Murărescu, cea care avea să-i propună să rămână la București și să înregistreze mai multe piese pentru televiziune. Domnica Trop nu a rezistat decât puțin timp în Capitală, după care s-a întors la Isverna, pentru a rămâne cu bărbatul iubit, cu care era și căsătorită. De atunci, nu a mai plecat niciodată din Mehedinți.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies