Deltacron, noua variantă a virusului SARS-CoV-2, se răspândește în Franța și SUA! Ce spun cercetătorii despre această tulpină

În timp ce autoritățile din mai mule țări au ridicat restricțiile, o nouă variantă a coronavirusului se răspândește.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

După mai bine de doi ani de luptă și milioane de vieți omenești pierdute ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2, mai multe state din lume au ridicat restricțiile și au decis ca boala COVID-19 să fie tratată asemenea unei gripe obișnuite. Se pare, însă, că nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, căci pericolul nu a trecut definitiv.

Deltacron este o nouă variantă a coronavirusului pe care oamenii de știință au identificat-o la începutul acestui an. Se înregistrează deja cazuri de îmbolnăviri cu această tulpină în Franța, iar conform unei informări a Organizației Mondiale a Sănătății, din 9 martie, această variantă a fost idetificată și în Olanda și Danemarca. Totodată, se pare că au fost raportate cazuri de infectare cu Deltacron și în Statele Unite ale Americii.

COVID-19

COVID-19

[Sursa foto: PixaBay]

Ce spun specialiștii despre Deltacron

Ca la fiecare variantă descoperită, oamenii de știință s-au întrebat dacă nu cumva și Deltacron este capabilă să genereze un nou val pandemic. Cazuril de infectare cu noua tulpină au fost identificate la începutul lunii ianuarie, iar de atunci cercetătorii au ținut sub observație situația. 

Citeste si: O familie din Marea Britanie a primit o refugiată din Ucraina. După 10 zile tânara a fugit cu tatăl- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: China intră din nou în lockdown! Cazurile de COVID au crescut alarmant într-un oraș cu nouă milioane de locuitori

Deltacron conține mutații atât de la varianta Delta precum și de la Omicron. Știm deja că Delta a fost una dintre cele mai agresive tulpini ale virusului SARS-CoV-2, iar Omicron este cea mai contagiastă.

Totuși, experții în sănătate spune că nu trebuie să ne îngrijorăm întrucât există o imunitate substanțială în rândul populației umane împotriva ambelor variante. De asemenea, aceștia nu au motive să creadă că Deltacron ar putea fi rezistentă împotriva vaccinurilor anti-COVID. 

„Faptul că nu este atât de mult, că până și cele două cazuri pe care le-am văzut erau diferite, sugerează că probabil nu se va ridica la un nivel de variantă îngrijorătoare”, a declarat Dr.

William Lee, director științific la Helix, un laborator din California care secvențiază eșantioanele COVID-19 pentru Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. 

Citeste si: EXCLUSIV. Robert Toma a avut de două ori COVID! Artistul ne-a mărturisit ce gânduri a avut în pandemie: ”Abia așteptam să se termine”

Totodată, Dr. Van Kerkhove, un alt specialist, spune că „există niveluri foarte scăzute ale acestei detecții” și că până acum nu există „nicio schimbare în ceea ce privește gravitatea” variantei Deltacron. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

„E ceva ce nu îmi trece”. Oana Roman, probleme după infecția cu COVID. Cu ce se confruntă vedeta acum

„Nu m-am gândit că o să fie dificil”! Reacția lui Tavi Clonda, după ridicarea restricțiilor. Cu ce problemă s-a confruntat soțul Gabrielei Cristea la farmacie

Bilanț coronavirus 10 martie 2022! Numărul cazurilor rămâne constant, după ridicarea restricțiilor

HOROSCOP IUNIE! Ce schimbări majore vor fi în luna Iunie pentru toate zodiile

Este informația serii despre ELENA UDREA! S-a întâmplat chiar astăzi în Bulgaria

Dani Oțil, certat de Gabriela Prisăcariu în public. Ce s-a întâmplat

Fără vize în Statele Unite? Anunțul așteptat de România de decenii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies