Detalii cutremurătoare în cazul crimei din Piatra-Neamț. Imagini surprinse pe camerel de supraveghere

Crima de la Piatra-Neamț șochează o țară întreagă, după ce ucigașul a declarat că a venit să își felicite soția pentru noul post primit.

Distribuie pe:


In articol:

Mihai Patriche, bărbatul care și-a ucis cu sânge rece soția -Anca Daniela Patriche, era violent și consumator înrăit de alcool, motiv pentru care femeia a vrut să se despartă de el.

Ucigașul a înnebunit și nu a suportat gândul că soția lui îl părăsește după 27 de ani de căsnicie. Și-a făcut un plan pe care l-a pus în aplicare fără tragere de inimă. El s-a dus la spitalul unde femeia lucra, în noua funcție de director, și a așteptat pâna ce a rămas singură în cabinetul ei. Camerele de supraveghere din spital au surprins momentul în care Mihai Patriche a ajuns în unitatea medicală. 

Imaginile video arată cum bărbatul îmbrăcat într-un palton negru, lung, intră în spital cu o plasă în mână, și se duce țintă spre cabinetul unde știa că lucrează soția. El a așteptat momentul potrivit și a intrat peste victimă, a încuiat ușa cabinetului și a atacat-o cu un cuțit.

O infiermieră a auzit zgomote în cabinet și și-a dat seama că ceva nu este în regulă. A încercat să deschidă ușa, însă când a văzut că este încuiată, a chemat în ajutor alți colegi. Când ușa a fost deschisă, Anca Daniela Patriche a fost găsită zăcând într-o baltă de sânge, soțul ei fiind lângă ea. Bărbatul a ieșit din cabinet și se indrepta spre ieșirea din spital, potrivit Digi24.

"Am deschis o uşă şi am găsit-o agresată grav. Nu s-a putut face absolut nimic.", a declarat cea care a făcut descoperirea șocantă, Eugenia Antohe, colega victimei.

„Am fost de serviciu. Suntem martorii unei tragedii care ar fi putut fi evitată dacă legislaţia în vigoare ar proteja mai mult victimele violenţelor conjugale. A cerut ajutor, din câte am înţeles, dar nu a fost suficient. Un mesaj pentru femeile victime ale abuzurilor: Cereţi ajutor, cereţi ajutor colegilor, prietenilor, vecinilor, iar cei care află să ofere acest ajutor”, spune femeia, cu ochii în lacrimi.

Oamenii legii spun că bărbatul a vrut să se răzbune pe soția lui, din cauză că voia să se despartă de el.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

"Este în proces de divorţ, primise citaţia acasă şi ar fi vrut să se împace cu soţia lui, lucru pe care nu l-a reuşit, efectul fiind cel pe care l-am văzut cu toţii.", mai spune procurorul Stelian Olteanu.

Colegii victimei mai spun că nimic nu părea în neregulă și că nu se aștepta nimeni la așa ceva.

"Era proaspăt numită în postul de director de îngrijiri, era mulţumită că a câştigat concursul prin muncă şi îl merita. O persoană minunată din toate punctele de vedere şi toţi colegii sunt în asentimentul meu", mai declară Eugenia Antohe.

Citeste si: Gheorghe Dincă, dezvăluiri halucinante despre complicii lui: "Mi-a dat un sac de oase, mi-a spus că sunt de femeie..."

Citeste si: Andreea Berecleanu, întrebată dacă și-a operat fața. Cum a reacționat jurnalista

Citeste si: Emoționant! Maria Constantin a lansat o melodie în amintirea tatălui ei! Ilie Constantin a murit la 59 de ani, în 2015

Criminalul spune că a venit să își felicite soția

La audieri, agresorul era încă bulversat și în stare de șoc după cele întâmplate. Le-a spus anchetatorilor că se dusese la soția lui tocmai pentru a o felicita pentru obținerea noului post.

"E o felicitare cu un cuţit cu o lamă de vreo 20 de centimentri! Intenţia a fost foarte clară, se pune problema schimbării încadrării juridice, în privinţa existenţei premeditării. Este o altă încadrare, omor calificat, cu o pedeapsă mai mare.", adaugă procurorul de caz.

Spitalul a decis să înnăsprească paza, atât pentru pacienți, aparținători și angajați, pentru că astfel de situații să nu se mai repete, conform consilierului juridic al Spitalului Județean Piatra-Neamț.

Criminalul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind considerat un pericol public. Se suspectează și că ar avea probleme psihice, motiv pentru care el va fi supus unor investigații medicale.

Apropiații femeii ucise spun că ea ar fi cerut un ordin de protecție, însă anchetatorii nu au descoperit nici un document care atestă acest lucru.

"A solicitat un soi de protecţie de la doi elevi de la şcoala postliceală, pe care îi cunoştea. Atunci când venea la serviciu, făcea cumpărături sau îşi vizita mama, cei doi elevi mergeau cu maşina, o luau, o duceau acasă.", spune procurorul criminalist, Stelian Olteanu.

Pentru fapta sa, bărbatul riscă până la 25 de ani de închisoare.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate