Detalii de ultimă oră! Pacienții în stare critică cu Covid-19 pot fi salvați!

Un grup de medici din Statele Unite a aflat cum pot fi salvate persoanele care sunt în stare gravă.

Distribuie pe:

Autor: A.R.


In articol:

Covid-19
Pacient în stare gravă, conectat la ventilator

Un grup de medici din Statele Unite a aflat cum pot salva pacienții infectați cu noul coronavirus aflați în stare critică. Pentru pacienții conectați la ventilatoare soluția ar putea fi inducerea hipotermiei termice.

Citeste si: Detalii de ultimă oră! Gheorghe Dincă se folosește de soția lui pentru a scăpa de închisoare!

Citeste si: Planul de redresare UE. Viktor Orban, către Merkel: Ce îmi ceri tu, Angela, este suicid! - evz.ro

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp” - bzi.ro

Citeste si: Andreea Bălan radiază de fericire! Cum a fost surpinsă cântăreață alături de Tiberiu Argint?

Citeste si: Roxana Vancea se pregătește de nuntă! Cum vrea să arate evenimentul important din viața ei?

Inducerea hipotermiei termice ar putea ajuta la tratarea pacienților în stare gravă

Mai multe cadre medicale dintr-un spital din New York au aflat faptul că inducerea hipotermiei terapeutice ar putea trata afecțiunile cauzate de Covid-19 și chiar poate duce la deconectarea de la ventilatoare a oamenilor aflați în stare critică.

Cadrele medicale se pare că au aplicat această metodă a reducerii temperaturii corpului pe patrui pacienți. După 48 de ore, timp în care temperatura persoanelor a fost redusă la 34,5 grade Celsius, cei patru au avut un nivel mai mare de oxigen și chiar doi dintre aceștia au fost scoși de la aparate. 

În plus, inducerea hipotermiei terapeutice îi ajută pe oamenii infectați să aibă o rată metabolică scăzută, fapt care împiedică organismul să folosească multă energie.

Medicii români, detalii despre această metodă

Totuși, se pare că medicii români folosesc această tehnică. Ei fac acest lucru pentru chirurgia cardiovasculară, în momentul în care temperatura corpului scade, pentru a putea proteja creierul în timpul intervențiilor pe cord deschis. De asemenea, cadrele medicale din România trag un semnal de alarmă și avertizează că această metodă poate avea și riscuri.

„Scăderea ratei metabolice înseamnă o scădere a emisiilor de dioxid de carbon şi o scădere a producţiei de acizi. În cazul pacienţilor cu coronavirus care au şi hipertermie, deci o temperatură ridicată, această rată metabolică se accelerează. Este o inducere, aşa numita stare de hibernare pe care anumite animale o au, tocmai pentru reducerea acestei rate metabolice. Există riscuri ale acestei răciri a organismului, în primul rând există riscul de a dezvolta anumite aritmii cardiace, pentru că tot orgnismul este supus la o temperatură scăzută, există riscul de a dezvolta anumite dezechilibre electrolitice. Metoda răcirii pacienţilor cu coronavirus nu va reprezenta niciodată o metodă de tratament, este mai degrabă o metodă salvatoare, care, dacă va fi implementată la scară largă va fi doar pentru pacienţii care sunt în stare gravă, cu prognostic rezervat”, a declarat Radu Ţincu, medic specialist ATI Toxicologie Floreasca, conform Mediafax. 

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 26 Noiembrie 2020: astăzi norocul poate veni din cele mai neobișnuite situații

România devine o FORȚĂ uriașă în Europa! Va putea urca pe primul loc în UE

Atenție mare! Câtă cafea ai voie să bei pe zi? Mai multă îți distruge sistemul imunitar! Specialiștii avertizează

Dragoste si secrete 19 august: Uygar, dornic de razbunare

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies