
In articol:
Prin intermediul unui comunicat de presă, Adrian Cuculis, avocatul rudelor unor victime ale incendiului de la spitalul din Piatra Neamț, a dezvăluit detalii șocante. Potrivit spuselor sale, medicii spitalului nu știau cum trebuie să acționeze în caz de incendiu. Mai mult, în urma audierilor-maraton, avocatul a susținut că în secția ATI erau aprinse candele, iar instructajul de protecție la incendiu era doar o formalitate în secția ATI unde erau circuite vechi.
„După 12 ore de audieri maraton la Piatra Neamț și un total de 17 persoane audiate, ies detalii șocante la iveală. În primul rând cele 17 cadre medicale au declarat la unison că protecția contra incendiilor era doar o foaie semnată retroactiv. Cauza probabilă a incendiului este arătată de către 3 din cele 17 cadre medicale că fiind injectomatul care a propagat focul către combinezonul asistentei (ce va fi reaudiată)
Citeste si: Andra s-a săturat de masca de protecție. Artista a spus ce i se întâmplă când o poartă- bzi.ro
Din întrebările capcană puse de către noi, respectiv: erau aprinse candele în secția ATI, cu toții au răspuns mincinos că NU, deși din planșele foto din dosar, reiese clar faptul că se aprindeau asemenea candele chiar în secția ATI. De asemenea, au declarat cadrele medicale că secția ATI era mult prea aglomerată și era imposibil să te miști printre pacienți. Tragem concluzia amară după 12 ore de audieri că sistemul ne omoară cu incompetența lui.”.
Incendiul de la Piatra Neamț[Sursa foto: ISU Neamț]
Cum se făcea aerisirea în secția ATI
Adrian Cuculis a mai precizat că în secția ATI nu erau ventilatoare pentru reciclare și pentru aerisire se deschideau geamurile. Această metodă este regăsită în foarte multe secții ATI din România.
Reamintim că incendiul violent a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în 14 noiembrie.
În noaptea tragediei au murit 10 persoane. Medicul erou, Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să-și salveze pacienții. În urma impactului, medicul a fost rănit grav, fiind transportat la un spital din Belgia, pentru îngrijiri medicale.