Dieta care te ajută să te menții tânăr și sănătos

Îmbatrânirea și bolile care vin odată cu aceasta ar putea să nu mai reprezinte o problemă într-un viitor apropiat, spun cercetătorii.

Distribuie pe:

Procesul de îmbătrânire nu mai reprezintă o problemă! Dieta care te ajută să te menții tânăr și sănătos


In articol:

Semnele înaintării în vârstă ne sperie pe toți, în special pe femei, care încearcă diverse trucuri pentru a le ascunde. Fiecare femeie a recurs măcar o dată în viață la anumite creme sau chiar la alimente „minune” găsite pe internet, care promiteau același lucru: estomparea ridurilor sau chiar încetinirea procesului de îmbatrânire.

Secretul vine de la cercetătorii americani și chinezi, care au descoperit că procesul de îmbatrânire ar putea fi de acum inversat. În urma unui studiu, experții au ajuns la concluzia că restricția calorică ar putea ajuta în acest sens. Este vorba, mai exact, de dieta hipocalorică.

Citeste si: Care sunt beneficiile consumului de alune de pădure?

Citeste si: Cum prepari terciul de ovaz pentru o digestie buna

Citeste si: Vremea o ia razna, brusc! Prognoza meteo dă de pământ cu tot ce știai

Studiul de laborator realizat pe rozatoare a arătat o creștere a răspunsului inflamator la șoarecii care au primit o dietă obișnuita, față de cei care au avut o dietă cu 30% mai săracă în calorii.

„Acest studiu stă la baza dezvoltării unor strategii terapeutice împotriva îmbătrânirii și bolilor asociate înaintării în vârstă”, spune Liu Guanghui, unul dintre cercetătorii implicați în cercetare.

Ce implică o dietă hipocalorică?

În primul rând, atunci când decizi să urmezi o astfel de dietă, trebuie să ții cont de faptul că asta nu înseamnă înfometare. Mai exact, nu trebuie să consumi mai puțin de 1.200 de calorii, pentru ca pot apărea efecte adverse precum oboseală, anemie sau chiar stări de nevroza.

Un alt aspect important al acestei diete este faptul că trebuie să respecți cu strictețe cele trei mese principale ale zilei, dar cel mai important este că trebuie să le iei la ore fixe. Dacă faci asta, însă, trebuie să renunți la gustările dintre mese.

În același timp, daca ești iubitor de dulciuri, trebuie să uiți de ele, la fel se întâmplă și cu mâncarea de tip fast-food. În locul lor, poți opta, însă, pentru un măr pe zi.

Cel mai important aspect este faptul că alimentele pe care le consumi în dieta hipocalorică trebuie să fie diferite în fiecare zi și să conțină un număr mare de proteine.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate