
kanald.ro
Stiri
In sezonul rece, un bol cu terci de ovaz este un mic dejun care se potriveste mult mai bine decat variante pe care le alegem vara, precum smoothie sau iaurt.
Dar la fel ca in cazul altor cereale, exista o anumita confuzie in ceea ce priveste ovazul si beneficiile sale pentru sanatate.
Raspunsul clar si raspicat al nutritionistilor este „Nu”.
Citeste si: 5 variante de mic-dejun sănătos pentru copii
Citeste si: Dietă diabet. Ce alimente poți consuma dacă suferi de diabet
Citeste si: Program de detoxifiere! Ce să mănânci timp de 10 zile
In afara de fibre, ovazul contine proteine si numeroase vitamine si minerale, printre care magneziu, vitamina B1, mangan si zinc. In plus, consumul regulat de terci de ovaz a fost asociat cu scaderea riscului de afectiuni cardiace si diabet de tip 2.
Poate ai auzit ca terciul de ovaz contribuie la cresterea in greutate, insa adevarul este ca ovazul poate fi o parte importanta a unei diete sanatoase fara sa duca la cresterea in greutate. „Orice aliment, consumat in exces, poate sa contribuie la cresterea in greutate, dar terciul de ovaz nu se numara printre alimentele care sunt responsabile pentru acumularea kilogramelor in plus”, declara dieteticiana Julie Cunningham pentru byrdie.com.
Citeste si: Alimente bogate in proteine pentru vegetarieni: ce sa mananci daca esti vegetarian
In plus, ovazul se digera lent si iti ofera senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp comparativ cu alte alimente.