Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari! Compania lor cu sediul la New York i-a uimit pe americani!

Daniel Dines şi Marius Tîrcă sunt doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde de dolari.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Presa americană a scris că doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde. “Financial Times a inclus în topul campionilor digitali ai anului 2018 din Europa o companie românească de care nu a auzit multă lume. Uipath a fost înfiinţată în 2005 de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, într-un apartament din Bucureşti, dar a început să cucerească lumea, la propriu, abia din 2015, când a atras prima finanţare, de 120 de milioane de dolari, de la un grup de investitori

americani. Acum, Uipath este unul din liderii globali în RPA (robotic process automation), are sediul central la New York şi peste 2.000 de angajaţi, în 14 ţări. Mai mult decât atât, din martie 2018, Uipath este primul unicorn din România, titlu care se acordă companiilor IT care depăşesc un miliard de dolari. Iar unicornul românesc chiar este de poveste, business-ul fondat de Dines şi Tîrcă ajugând să valoreze la această dată peste trei miliarde de dolari”, a dezvăluit Jurnalul Naţional. (citeşte povestea primului robot care a primit cetăţenie )

Doi români au gândit o afacere cu roboţi care valorează 3 miliarde.  Finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari

“Financial Times elogiază Uipath în prezentarea companiei româneşti pe lista exclusivistă a campionilor IT din Europa.

Prestigioasa publicaţie arată că „Uipath încearcă să scadă numărul de sarcini de administrare banale - cum ar fi completarea formularelor şi facturarea - pe care personalul de birou trebuie să le efectueze”. 1,6 milioane de dolari a fost prima finanţare obţinută de Uipath, în 2015. Trei ani mai târziu, finanţările primite sunt de 300 de ori mai mari „Compania de software, fondată în 2005 în Bucureşti de antreprenorii Daniel Dines şi Marius Tîrcă, creează roboţi care sunt folosiţi în sistemele computerizate pentru a executa procese repetitive.”
, a mai relatat ziarul.

Citeşte CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cabine si containere pentru afaceri sau pentru locuit? Iata solutia!

Cei mai buni parteneri de afaceri in functie de zodie

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Florin Busuioc a uimit toată România! Totul s-a întâmplat în direct la PRO TV. Incredibil ce a putut să spună

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Florin Busuioc, plătit regește de Pro TV! Rubrica meteo îi poartă noroc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies