Doliu! A murit scriitorul Vladimir Bukovsky

Este doliu în lumea scriitorilor. Vladimir Bukovsky s-a stins din viață.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Scriitorul rus Vladimir Bukovsky, un erou al disidenței sovietice, s-a stins din viață. Bărbatul a murit la vârsta de 76 de ani într-un spital din Marea Britanie în urmă cu o zi, scrie New York Times.

Potrivit Centrului Bukovsky, "el a făcut stop cardiac în spitalul Addenbrookes din Cambridge, duminică seară".

Citeste si: Aurelian Preda, viață dublă: ”Inventa operații și se distra la sauna de lux de la Viena”! Nașa din Italia: Chiar vreți să știți cum a murit?

Citeste si: Gino Iorgulescu şi soţia sa au împrumutat o sumă uriaşă de la bancă! Părinţii lui Mario au dat-o în judecată pentru clauze abuzive!

Vladimir Bukovsky a fost o figură importantă a mișcării de disidență din URSS, acest lucru întâmplându-se între anii 1960 - 1970. Mai mult decât atât, doi ani mai târziu, în anul 1972, Vladimir Bukovsky a fost condamnat la închisoare pentru doi ani, dar și la cinci ani de exil pentru ”activism anti-sovietic”.

Citeste si: Colectiv! Interviu cutremurător cu singurul supraviețuitor de la Spitalul Sf. Ioan. „Trebuie să te obișnuiești cu imaginea pe care o porți”

”Vladimir Bukovsky a fost un disident remarcabil în Uniunea Sovietică și în străinătate, un om care a identificat și criticat în mod curajos politicile totalitare ale administrației de la Moscova. Ar trebui să rămână în memorie ca un adevărat erou”, a spus fostul analist CIA Richard Pipes.

Sursă foto: Capturi video Youtube

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate