Doliu în Biserica Ortodoxă Română! Unul dintre cei mai importanți teologi a murit de COVID-19

Preotul Ioan Ică a fost răpus de noul coronavirus. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp.

doliu
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Este doliu în Biserica Ortodoxă Română! Preotul Ioan Ică senior, considerat unul dintre cei mai importanți gogmatiști ai BOR, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Anunțul trist a fost făcut de preotul profesor Dorin Zosim Oancea. Preotul avea 89 de ani, iar sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui va fi depus marți, 13 aprilie, la ora 10:00, în Catedrala Mitropolitană "Sfânta Treime" din Sibiu.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Mitropolitană, miercuri, după care va fi condus pe ultimul drum și înhumat în Cimitirul Muncipal Vechi din Sibiu.

„Părintele a fost un mare dogmatist, în tradiţia lui Dumitru Stăniloae şi Isidor Todoran. Potrivit experienţei mele în acest domeniu, a fost unul dintre cei mai importanţi ecumenişti al Bisericii noastre, mai ales în contextul dialogului ecumenic cu Bisericile Luterane.

Între colegii de generaţie profilaţi şi pe teologie ecumenică, s-a distins nu doar printr-o bună cunoaştere a poziţiei ortodoxe într-o problemă aflată în discuţie, ci şi prin aprofundarea învăţăturii de credinţă a partenerilor de dialog.

În felul acesta a contribuit hotărâtor la cristalizarea unor puncte de convergenţă dintre învăţătura de credinţă a Bisericii noastre şi cele ale altor confesiuni creştine", a anunțat Dorin Zosim Oancea.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

doliu
Preotul Ioan Ică senior a fost răpus de coronavirus [Sursa foto: Mitropolia Ardealului]

Preotul Ioan Ică, decorat de Ion Iliescu în gradul de cavaler

Preotul Ioan Ică a fost decorat de către Preşedintele României la acea vreme, Ion Iliescu, la data de 2 aprilie 2002, împreună cu alte personalităţi culturale, cu Ordinul Naţional, Serviciu Credincios în gradul de cavaler.

El a fost considerat unul din cei mai importanţi teologi ai BOR.

Citeste si: Scandalul sexual care a zguduit Biserica Ortodoxă Română! Trei preoți au ajuns la după gratii pentru șantaj

În anul 2010, o constatare a Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) arată că preotul profesor universitar Ioan Ică senior a fost recrutat în anul 1975 în calitate de colaborator al Securităţii, sub numele conspirativ "Lucian Popescu".

Acesta se ocupa cu „supravegherea informativă a cetăţenilor străini care vizitează Institutul Teologic Ortodox şi Mitropolia Ortodoxa din Sibiu".

Sursă: Ziare.com

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Lis, în doliu! Vedeta a făcut anunțul trist: "Am aflat ca a murit tatăl meu, in Spania"

Profețiile sumbre ale lui Nostradamus pentru anul 2021! Ce a prevăzut astrologul pentru omenire: războaie, cutremure și cipuri

Vlad Gherman, momente de groază în trafic! Actorul a fost la un pas să fie implicat într-un accident: „Era să nu mai fiu acum câteva minute”

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Anunț uriaș pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer! E oficial. Ce efecte are asupra organismului

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Mărturii despre viaţa de apoi. O femeie susține că timpul se oprește pe acel tărâm. Ce spun specialiștii

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies