Stiri

Doliu în lumea politicii! A murit Mihai Ispas, "umbra lui Iliescu" de la Revoluţie

E doliu în lumea politicii şi a sportului, după ce fostul secretar de stat de la Ministerul Tineretului şi Sportului, Mihai Ispas, a murit. Fostul rugbyist avea 54 de ani. El fusese diagnosticat în urmă cu 3 ani cu o maladie cruntă.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Cunoscut pentru rolul său de la Revoluţia din decembrie '89, Mihai Ispas a devenit secretar în Ministerul Tineretului şi Sportului după Revoluţia din decembrie '89. Mihai Ispas a fost supranumit "umbra lui Iliescu" fiindcă la evenimentele din decembrie '89 a fost în permanenţă în spatele fostului preşedinte al României.

Fost jucător de rugby, Mihai Ispas era în 1989 şofer de taxi. A cunoscut notorietatea datorită rolului său de la Revoluţie. În imaginile cu Ion Iliescu şi Petre Roman apare şi Mihai Ispas, mereu în spatele fostului preşedinte al României, de unde şi supranumele primit.

Mesajul Federaţiei Române de Rugby după decesul lui Mihai Ispas

“Federaţia Română de Rugby îşi exprimă regretul faţă de dispariţia fulgerătoare a lui Mihai Ispas, fost jucător la Sportul Studenţesc, membru în Biroul Federal al FRR.

Implicat în viaţa sportivă din multiple posturi, acesta a activat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi în cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în calitate de consilier al fostului preşedinte, Octavian Morariu.

Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Federaţia Română de Rugby după decesul lui Mihai Ispas.

Mihai Ispas a devenit secretat de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului după 1990, atunci când ministru era Mircea Angelescu. Ulterior a devenit consilier al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în mandatul lui Octavian Morariu şi mai apoi în cel al lui Mihai Covaliu.
 
Galerie foto  Urmatorul articol