Doliu național! Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Este doliu național în România! Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris la vârsta de 86 de ani.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Doliu național! Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris


In articol:

Tragica veste a morții Prințului Mihai Dimitrie Sturdza a fost făcut de directorul general al Institutului Cultural Roman (ICR), Filip-Lucian Iorga-Barbulescu, informează Digi 24.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunțul mult așteptat despre reluarea cursurilor! Mai multe asociații de elevi sunt împotrivă

„O veste teribil de tristă vine de la Paris. A trecut la cele veşnice prinţul Mihai Dim. Sturdza, un mare aristocrat român şi un mare genealogist. (...) I-am admirat întotdeauna sobrietatea şi hărnicia, pasiunea şi spiritul de sacrificiu cu care şi-a dedicat ultimele decenii din viaţă recuperării istoriei boierimii române. Cu câteva zile înainte de Sfintele Paşti, am vorbit la telefon. Era niţel necăjit din cauza drumului pe care o ia omenirea, obligată de coronavirus, şi se temea că nimic nu va mai fi 'ca înainte'. Cu toate astea, lucra în continuare la Enciclopedia lui şi visa să vadă noi volume apărute”, a scris sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, Filip-Lucian Iorga-Bărbulescu

Citeste si: Doliu în muzică populară. Îndrăgitul artist a fost găsit decedat în propriul apartament

Cine a fost Prințul Mihai Dimitrie Sturdza

Diplomatul și istoricul Mihai Dimitrie Sturdza este strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei (1834-1849), fiind și descendent al familiei Manu, care l-a dat pe generalul Gheorghe Manu, erou al Războiului de Independența, prim-ministru și primar al Bucureștiului. Mihai Dimitrie Sturdza s-a născut în 1934, urmând studiile primare și liceale la Iași și București. În 1952 a fost arestat de regimul comunist, sub acuzația de nedenuntare de complot, fiind condamnat la o pedeapsă administrativă executată în diferite lagăre de muncă. 

Doliu național! Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Citeste si: Decizia radicală luată de Ella de la Puterea Dragostei, la scurt timp după moartea celor doi unchi: „O perioadă...”

Mihai Dimitrie Sturdza a fost istoric și este autorul a numeroase opere istorice impresonante acoperind domenii precum heraldică, genealogia, istoria familiilor nobiliare din sud-estul Europei, statutul internațional al Țărilor Române, relațiile româno-ruse, istoria culturii.

Doliu național! Prințul Mihai Dimitrie Sturdza a murit la Paris

Printre cele mai cunoscute lucrări din țară: cele trei volume din „Familiile boiereşti din Moldova şi Ţara Românească”.

Mihai Dimitrie Sturdza a lucrat în anii 1980 la postul de radio „Europa liberă” din Munchen

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate