Nelu Tătaru, anunțul mult așteptat despre reluarea cursurilor! Mai multe asociații de elevi sunt împotrivă

Redeschiderea școlilor după ce se va ridica starea de urgenă, adică după 15 mai, este un subiect controversat care se află pe buzele tuturor în aceste zile.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Redeschiderea școlilor în cntextul pandemiei de coronavirus, după riticarea restricțiilor de circulație, este un subiect controversat. Mai multe asociații de elevi sunt împotriva acestei decizii și trag un semnal de alarmă.  

Citeste si: Coronavirus România: 401 noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total ajungând la 11.036

„În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate”, se arată în comunicatul transmis de asociaţiile elevilor din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea.

Citeste si: Mărturia șocantă a unei asistente făcută pe patul de moarte. A schimbat 5000 de copii la naștere doar ca să se distreze

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Pe de altă parte, pentru ca reluarea cursurilor să se poată face în condiții de maximă singuranță ar fi necesar ca elevii să fie împărțiți pe mai multe grupe în mai multe săli de clasă și se le fie puse la dispoziție măști și soluții dezinfectante.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să clarifice următoarele aspecte privind desfăşurarea orelor de curs în mediul online, printre care se numără: achiziţionarea de dispozitive conectate la internet şi durata maximă pe care elevii o vor petrece în faţa calculatoarelor”, se mai arată în comunicat.

Nelu Tătaru, anunțul privind redeschiderea școlilor: Nu ne grăbim 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că autorităţile nu se vor grăbi cu o decizie legată de redeschiderea şcolilor, întrucât au văzut din experienţa Franţei, care a deschis parţial şcolile că ”primele semne nu sunt încurajatoare”.

Nelu Tătaru a declarat, duminică, pentru Libertatea, că urmăreşte cifrele care arată evoluţia pandemiei în România şi, în funcţie de acestea, se va lua o decizie cu privire la redeschiderea şcolilor.

Citeste si: Crește numărul deceselor cauzate de coronavirus. Bilanțul a ajuns la 608

„Un sfert din toţi cei bolnavi de COVID-19 sunt în Suceava şi avem datoria să evităm naşterea unor noi focare. De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de şcoli. (…) Am vorbit chiar sâmbătă în Franţa, care a redeschis parţial şcolile, şi au apărut deja cazuri de infectare şi în rândul copiilor, şi în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea”, a spus Nelu Tătaru.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, că decizia de redeschidere a şcolilor va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor.

În repetate rânduri, însă, premierul a afirmat că anul şcolar va fi încheiat, iar elevii din anii terminali vor putea susţine examenele.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Chirurgul infectat cu COVID-19 care a refuzat testarea şi a luat contact cu sute de persoane îi amenința pe pacienții iresponsabili: „Ar trebui să plătească intervenţiile...

ȘOC, Mihai Onicaș a fost la un pas să nu participe la Survivor România. ”Bunica mea m-a rugat să nu mă duc în Republica Dominicană. Mi-a fost teamă să nu i se întâmple ceva si...

Boris Johnson a câștigat lupta cu COVID-19. Ce se întâmplă cu premierul britanic în aceste momente?

Părinții lui Răzvan Ciobanu au rămas fără venituri după ce li s-a închis pensiunea de la munte, din cauza pandemiei: "Faceți o faptă bună"

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies