Donald Trump apare purtând mască în public pentru prima dată de la începutul pandemiei: „Există un loc şi un moment pentru asta”

Preşedintele SUA Donald Trump a apărut în spațiul public cu mască de protecție pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

Donald Trump apare purtând mască în public pentru prima dată de la începutul pandemiei: „Există un loc şi un moment pentru asta”

Donald Trump a mers, sâmbătă, la un spital militar de lângă Washington ca să discute cu militarii aflați acolo în îngrijire, dar și cu medicii și asistenții, notează BBC.

Donald Trump apare purtând mască în public


In articol:

Președintele american a spus înaintea vizitei la spitalul militar că nu a fost niciodată împotriva purtării măștii, deși în nenumărate rânduri tot el a declarat că nu se vede purtând mască în timp ce întâmpină preşedinţi, prim-miniştri, dictatori, regi, regine. El recunoaște însă, că sunt locuri unde e absolut necesară.

„Nu am fost niciodată împotriva purtării măştii, dar chiar cred că există un loc şi un moment pentru asta”, a declarat Trump înaintea vizitei. „Cred că atunci când eşti într-un spital, în special în această situaţie, unde discuţi cu o muţime de militari şi oameni care în unele cazuri abia au părăsit masa de operaţie, cred că este un lucru grozav să porţi mască”, adaugă acesta.

Citeste si: Covid-19 continuă asaltul asupra României. Sute de cazuri noi de coronavirus au fost raportate astăzi de autorități

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător: „Bilanţul cazurilor de COVID-19 arată că situaţia nu este sub control”

Citeste si: Unde îți poți face un test pentru COVID. Lista locurilor specializate

„Sunt total în favoarea purtării măştii”, a declarat preşedintele SUA în urmă cu o săptămână, la Fox News.

Cu toate acestea, când Centrul American pentru Controlul Bolilor a început în aprilie să recomade oamenilor să poarte mască în public pentru a pentru a opri răspândirea virusului, Trump le-a declarat reporterilor că nu va urma această recomandare, notează BBC.

Unele relatări de presă au sugerat că în mod repetat consilierii i-au cerut preşedintelui Trump să poarte mască în public.

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri zilnice. 66.000 de oameni au avut teste pozitive în ultimele 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 3,3 milioane, dar a scăzut numărul deceselor.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate