Dosarul Colectiv! Instanța refuză să ia în calcul raportul ministrului Vlad Voiculescu legat de infecțiile nosocomiale! ”Este neutil cauzei”! EXCLUSIV

Judecătorii din cazul Colectiv nu par interesați de infecțiile nosocomiale ca posibilă cauză a morții unora din victimele teribilului incendiu.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Dosarul Colectiv a ajuns la Curtea de Apel București, acolo unde magistrații trebuie să confirme sau să infirme soluțiile date pe fond în acest proces.

Ei vor stabili vinovăția sau nevinovăția inculpaților din dosar, inclusiv ale unor instituții ale statului român.

ISU a cerut expertiză medico-legală pentru a stabili dacă la Colectiv s-a murit și de la infecții nosocomiale

Una dintre părțile responsabile civilmente este Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii”, care la una din ședințele trecute de judecată a solicitat prin reprezentantul ei ca Instanța să ia în considerare rolul infecțiilor nosocomiale din spitalele din România, ca posibile cauze ale decesului acestora.

Avocatul ISU ”Dealu Spirii” a cerut judecătorilor să efectueze o adresă la Ministerul Sănătății pentru ca la dosar să fie înaintat un raport al ” fostului ministru al sănătății privind incidența și rolul infecțiilor nosocomiale”. De asemenea, cei de la ISU au mai cerut un ”supliment de expertiză medico-legală” pentru toate cele 64 de victime pentru a se stabili rolul infecțiilor nosocomiale în decesul acestora.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Filmul evenimentelor incendiului de la Colectiv VIDEO

Raportul lui Vlad Voiculescu, ”dispărut” după venirea la putere a ministrului Bodog

Raportul la care face referire avocatul ISU a fost prezentat de nimeni altul decât Vlad Voiculescu, vechiul și noul Ministru al Sănătății, pe data de 3 ianuarie 2017, adică în ultima lui zi ca ministru în vremea cabinetului

Cioloș. Raportul respectiv indică nu doar problema infecțiilor nosocomiale ci un întreg șir de nereguli descoperite în cazul Colectiv: refuzul transferului răniților în străinătate, lipsa procedurilor, lipsa condițiilor de internare a marilor arși la spitalele din România, lipsa Planului Alb (breșă majoră de siguranță a bolnavilor), comunicare haotică, etc. Despre acest raport, ministrul Florian Bodog, care l-a urmat pe Vlad Voiculescu, spunea că pur și simplu nu există și că acesta nu a fost înregistrat la Ministerul Sănătății.

Citeste si: Vești bune. Victimele de la Colectiv primesc tratament gratuit pe viață. Klaus Iohannis promulgă legea în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie

Judecătorii, neinteresați de infecțiile intraspitalicești

Judecătorii de la Curtea de Apel București au refuzat cererea ISU de a introduce în dosar acest raport, care probabil ar fi complicat și mai mult lucrurile în dosarul Colectiv. Magistrații au stabilit că raportul lui Vlad Voiculescu este ”neutil cauzei”. ISU București-Ilfov trebuie să plătească victimelor, în solidar cu Primăria sectorului 4, despăgubiri de aproximativ 50 milioane de euro, conform hotărârii pe fond.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O cunoscută prezentatoare tv, sora unuia dintre răniții de la Colectiv ”El este băiețelul care și-a salvat prietenul în scaun cu rotile”

Ce salariu are pompierul Orlando Șchiopu, cel care a înjurat victimele din Colectiv! Câți bani încasează bărbatul

VIDEO | Filmul haosului din infernul „Colectiv”, ținut ascuns 4 ani. Supraviețuitor: „Deasupra mea era depou de oameni, ca să zic așa”

Horoscop 17 Mai 2021: astazi Fecioarele vor incerca lucruri noi

Calendar Ortodox 17 mai 2021. Cei mai mari sfinți ocrotitori ai familiei

Televiziunea care refuză să o invite pe Paula Seling la emisiuni pentru că este cu Biserica: ”Nu avem ce să facem”

Dezvăluiri explozive despre aventurile lui Bill Gates. Melinda, pusă într-o situație umilitoare

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies