Dosarul Colectiv! Instanța refuză să ia în calcul raportul ministrului Vlad Voiculescu legat de infecțiile nosocomiale! ”Este neutil cauzei”! EXCLUSIV

Judecătorii din cazul Colectiv nu par interesați de infecțiile nosocomiale ca posibilă cauză a morții unora din victimele teribilului incendiu.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

Dosarul Colectiv a ajuns la Curtea de Apel București, acolo unde magistrații trebuie să confirme sau să infirme soluțiile date pe fond în acest proces.

Ei vor stabili vinovăția sau nevinovăția inculpaților din dosar, inclusiv ale unor instituții ale statului român.

ISU a cerut expertiză medico-legală pentru a stabili dacă la Colectiv s-a murit și de la infecții nosocomiale

Una dintre părțile responsabile civilmente este Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii”, care la una din ședințele trecute de judecată a solicitat prin reprezentantul ei ca Instanța să ia în considerare rolul infecțiilor nosocomiale din spitalele din România , ca posibile cauze ale decesului acestora.

Avocatul ISU ”Dealu Spirii” a cerut judecătorilor să efectueze o adresă la Ministerul Sănătății pentru ca la dosar să fie înaintat un raport al ”fostului ministru al sănătății privind incidența și rolul infecțiilor nosocomiale”.De asemenea, cei de la ISU au mai cerut un ”supliment de expertiză medico-legală”pentru toate cele 64 de victime pentru a se stabili rolul infecțiilor nosocomiale în decesul acestora.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro

Citeste si:Filmul evenimentelor incendiului de la Colectiv VIDEO

Raportul lui Vlad Voiculescu, ”dispărut” după venirea la putere a ministrului Bodog

Raportul la care face referire avocatul ISU a fost prezentat de nimeni altul decât Vlad Voiculescu ,

vechiul și noul Ministru al Sănătății, pe data de 3 ianuarie 2017, adică în ultima lui zi ca ministru în vremea cabinetului Cioloș. Raportul respectiv indică nu doar problema infecțiilor nosocomiale ci un întreg șir de nereguli descoperite în cazul Colectiv: refuzul transferului răniților în străinătate, lipsa procedurilor, lipsa condițiilor de internare a marilor arși la spitalele din România, lipsa Planului Alb (breșă majoră de siguranță a bolnavilor), comunicare haotică, etc.
Despre acest raport, ministrul Florian Bodog, care l-a urmat pe Vlad Voiculescu, spunea că pur și simplu nu există și că acesta nu a fost înregistrat la Ministerul Sănătății.

Citeste si:Vești bune. Victimele de la Colectiv primesc tratament gratuit pe viață. Klaus Iohannis promulgă legea în ziua în care se împlinesc 5 ani de la tragedie

Judecătorii, neinteresați de infecțiile intraspitalicești

Judecătorii de la Curtea de Apel București au refuzat cererea ISU de a introduce în dosar acest raport, care probabil ar fi complicat și mai mult lucrurile în dosarul Colectiv. Magistrații au stabilit că raportul lui Vlad Voiculescu este ”neutil cauzei”.ISU București-Ilfov trebuie să plătească victimelor, în solidar cu Primăria sectorului 4, despăgubiri de aproximativ 50 milioane de euro, conform hotărârii pe fond.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O cunoscută prezentatoare tv, sora unuia dintre răniții de la Colectiv ”El este băiețelul care și-a salvat prietenul în scaun cu rotile”

Ce salariu are pompierul Orlando Șchiopu, cel care a înjurat victimele din Colectiv! Câți bani încasează bărbatul

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Iată cine a înlocuit-o pe Mirela Vaida la Acces Direct!

Lovitură MAXIMĂ pentru cei cu mașini diesel. Inevitabilul s-a produs deja

Ce înălțime are Culiță Sterp? Este cel mai înalt concurent de la Survivor România și îl depășește chiar și pe președintele Klaus Iohannis

Istoria Secretă.Cum a salvat Regina Maria Marea Unire. A vrăjit un premier și...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies