Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

Previziune sumbră. Un profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare susține că virusul COVID-19 nu va dispărea odată cu venirea căldurii.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

Coronavirusul nu va dispărea odată cu temperaturile ridicate

Akiko Iwasaki este profesor de imunologie și biolog în domeniul biologiei moleculare, celulare și de dezvoltare la Yale School of Medicine. Femeia susține că temperaturile riidcate specifice veriinu vor duce la dispariţia COVID-19 și explică și de ce nu se va întâmpla acest lucru.


In articol:

De când a izbucnit pademia de coronavirus, au existat fel și fel de ipoteze potrivit cărora virusul nu rezistă la căldură. Profesorul Iwasaki spune, însă, că virusul nu va dispărea odată cu venirea verii.

"Vara nu va vindeca virusul. Transmiterea aerosolilor se va reduce, cel mai probabil, vara, dar transmiterea directă – ca și transmiterea prin intermediul celulelor pielii sau a hainelor – tot va avea loc", spune aIwasaki.

Citeste si: Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor! Ce măsuri s-au luat în privința călătoriilor cu trenul

Citeste si: Simona Gherghe este în culmea fericirii. A făcut totul public în urmă cu puțin timp. VIDEO emoționant

Citeste si: Femeie din Lugoj, depistată cu coronavirus după ce a fost tratată de o asistentă infectată! „Celalte așteaptă cu sufletul la gură rezultatul”

Lipsa luminii solare afectează capacitatea de a ne apăra de infecții respiratorii

Totodată, aceasta a expus și unul dintre factorii care poate afecta capacitatea unei persoane de a se apăra de o infecție respiratorie: lipsa luminii solare. Este știut faptul că expunerea la soare favorizează metabolizarea vitaminei D. Astfel, iarna este un cadru ideal pentru transmiterea virusurilor în aer, iar asta din cauza umidității reduse din interior în timpul iernii. Aceasta este condiția ideală pentru ca orice virus să supraviețuiască în aer, susține Akiko Iwasaki.

"Sistemul nostru de apărare împotriva virusurilor respiratorii scade în mediile cu umiditate redusă [...] Atunci când tușim sau strănutăm, expectorăm particule de virus prin aceste picături.

Atunci când picăturile ajung în aer, iar acesta e foarte uscat, picăturile pierd din cantitatea de apă. Picăturile uscate plutesc și tind să persiste în aer mai multe ore. Dacă umiditatea ar fi ridicată, acest picături ar acumula vapori de apă din aer, și-ar mări volumul și ar cădea pe sol în loc să infecteze pe cineva.

Umiditatea scăzută permite ca aceste particule devenite aerosoli să rămână în aer o perioadă mult mai lungă de timp deoarece nu rețin foarte bine apa. Iarna oamenii au tendința să stea mai mult în interior și nu beneficiază de suficientă vitamina D. Vitamina D are un rol binecunoscut de întărire a sistemului imunitar”, explică profesorul modul în care umiditatea scăzută favorizează răspândirea virusului.   

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate