Duminica Floriilor. Nume neobisnuite care se sarbatoresc de Florii

Florii 2020. Nume despre care nu stiai ca se sarbatoresc in Duminica Floriilor.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

duminica-floriilor-florii-2020


In articol:

Duminica 12 aprilie sunt Floriile, Intrarea lui Iisus Hristos in Ierusalim, ziua in care sunt sarbatorite persoanele care poarta nume de flori. Aceasta sarbatoare este in fiecare an cu o saptamana inainte de Paste. Cui trebuie sa ii spui la multi ani de Florii?

Pe langa foarte cunoscutele Florin, Florentina, Viorica sau Mugurel, mai sunt si alte prenume care sunt sarbatorite de Florii.

Potrivit cifrelor oficiale, sunt aproximativ 1,4 milioane de romani care isi celebreaza ziua onomastica in Duminica Floriilor. Statisticile arata ca cei mai multi se numesc Florin, Viorel si Florian, iar in randul femeilor: Viorica, Florentina, Floarea si Florica, Florina.

Citeste si: Anuntul oficial al Patriarhiei. Cum iei lumina in noaptea de Inviere fara sa mergi la biserica, in timpul starii de urgenta

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Nume sarbatorite de Florii:

Florea
Florentin
Florinel
Trandafir
Bujor
Floricel
Margarit
Crin
Garofita
Iris
Anemona
Micsunica
Romanita
Panseluta
Crizantema

Nume despre care nu stiai ca se sarbatoresc in Duminica Floriilor. Nume neobisnuite carora sa le spui "La multi ani" de Florii

Angel
Angela, Angelica
Codrin, Codrut
Codrina, Codruta
Craita
Delia, Dalia
Dumitrita
Eugenia
Gentiana, Gherghina
Iasmin
Iasmina
Laur, Laurentiu, Lilian
Laura, Lauriana, Liliana
Malin
Malina
Mugurel
Rosa, Roza, Rozalia
Veronica
Viorela

De Florii este dezlegare la peste. Credinta populara spune ca daca mananci peste, vei capata puteri tamaduitoare si vei putea lecui orice boala.

Citeste si: Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: „Trece prin grele încercări trupești: a fost operat o dată și urmează să sufere și alte intervenții! Rugați-vă pentru sfinția sa”

Citeste si: Un preot îi cere lui Iohannis să permită credincioşilor să se adune la biserică de Înviere: „Aţi fost ales într-o ţară majoritar ortodoxă. Respectaţi-i credinţa”

Citeste si: Rugăciune coronavirus. Patriarhul Daniel a transmis-o tuturor preoților

Florii 2020. Duminica Floriilor, sarbatoare importanta in calendarul crestin

In fiecare an, cu o saptamana inainte de sarbatoarea Pastelui se praznuiesc Floriile. Aceasta sarbatoare simbolizeaza intrarea in Ierusalim a Domnului Iisus Hristos, care, intors din cetatea Efraim, se hotaraste sa mearga in orasul sfant.

Sarbatoarea Floriilor este cel mai important eveniment care vesteste Pastele. Duminica Floriilor marcheaza un eveniment menționat de catre toate cele patru evanghelii (Marcu 11:1–11, Matei 21:1–11, Luca 19:28–44, Ioan 12:12–19): Intrarea lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor.

Se pare ca denumirea populara a sarbatorii vine si de la zeița romana a florilor, Flora, peste care s-a suprapus intrarea Domnului in Ierusalim. Tot de la Flora vine si semnificația de renastere a naturii, insa potrivit specialistilor, cel mai mult primeaza semnificația crestina a evenimentului.

Urmatorul articol
Citește și:

Calendar ortodox 9 aprilie. Sfantul praznuit azi

Părintele Valerian Pâslaru este grav bolnav: „Trece prin grele încercări trupești: a fost operat o dată și urmează să sufere și alte intervenții! Rugați-vă pentru sfinția sa”

Calendar ortodox 7 aprilie. Ce sfant mare pomenim

Patriarhul Daniel trimite cărți de rugăciuni gratis spitalelor

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies