E oficial! Pensii mărite pentru milioane de români. Cine va primi mai mulți bani

Pensii mărite în 2019. Ministrul Muncii tocmai a făcut marele anunț. Iată cine sunt cei care vor primi mai mulți bani în acest an.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


In articol:

Vești extraordinare pentru pensionari. Noul punct de pensie va intra în vigoare, iar milioane de români vor încasa mai mulți bani începând chiar de anul acesta.

Potrivit noii legi a pensiilor, punctul de pensie a ajuns la 1.265 de lei și va aduce majorări pentru milioane de pensionari.

Marius Budăi, Ministrul Muncii, a declarat că săptămâna viitoare, în urma întâlnirii cu conducerea Casei de Pensii, se va concretiza implementarea acestei legi.

Citeste si: Se măresc pensiile și salariile! Toți românii sunt vizați! De când se aplică măsura!

Citeste si: Ce ascunde virusul COVID-19? E înfricoșător ce s-a descoperit. Cum ne manipulează - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Citeste si: Ministrul Muncii a făcut un anunț important privind plata pensiilor: „Pentru ianuarie și februarie...”

Citeste si: Vom avea un nou tip de pensie în România! Cine sunt cei care pot beneficia de noile venituri

„Până în luna septembrie, nu octombrie, noi trebuie să implementăm Legea pensiilor. Aşa cum scrie în lege, de la 1 octombrie 2018 timp de 12 luni, până la 30 septembrie 2019 vom implementa aceste măsuri. Vom termina de implementat legea.

Vom pune în plată noile cuantumuri pentru aceste persoane. De la 1 septembrie va intra în vigoare şi noul punct de pensie de la 1100 la 1265 de lei. Noi suntem pregătiţi”, a declarat ministrul.

De aceste majorări se vor bucura peste 4.6 milioane de pensionari.

 

Peste 100 de mii de pensionari au primit mai mulți bani, începând cu 1 octombrie 2018

Peste o sută de mii de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi care au ieșit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, au beneficiat, la nivel național, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor, de la 1 octombrie 2018. Fostul Ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a anunțat că ar fi vorba de o treime din suma veniturilor la fiecare pensie, impactul bugetar fiind de 1,3 miliarde lei.

Principalele categorii de beneficiari de la 1 octombrie 2018 sunt foștii angajați din minerit, siderurgie, subteran, risc radiologic, aviație, construcții, căi ferate, unități de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de țiței şi gaze, dar şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă (toate categoriile sunt prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr. 263/2010).

 

Abonează-te pe

Citește și:

Iată prin ce dramă a trecut Mirela Vaida: „Atunci când pierzi o sarcină…”

Se măresc salariile românilor de la 1 ianuarie 2021? Este lovitura momentului în Parlament

Horoscop Mariana Cojocaru. Probleme financiare și de cuplu pentru mai multe zodii. Sănătatea acestor nativi este în pericol

Pensionarii vor primi un bonus, pe lângă pensie. Cine se bucură de mai mulți bani

Vești proaste pentru bugetari! Fără indemnizații, prime, sporuri, bonuri de masă!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies