Ecaterina Andronescu, anunț de ultimă oră! Vrea să închidă școlile

Ministrul Educației intenționează să închidă școlile din cauza fenomenelor meteo extreme. Ce spune Ecaterina Andronescu.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

Meteorologii anunță pentru zilele următoare vijelii, ploi torențiale, fulgere și grindină, până miercuri dimineața. De asemenea, un val de aer polar este așteptat în România, ceea ce face ca temperaturile să scadă chiar și cu 10 -15 grade și să ajungă la pragul înghețului în unele zone.

Azi, în nordul și în vestul țării, termometrele nu vor depăși 14 grade Celsius, iar de marți, răcirea va fi resimțită și în celelalte zone alte țării.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ia în calcul închiderea școlilor din cauza fenomenelor meteo severe.

Citeste si: Laura Vicol, cea mai bună prietenă lui Răzvan Ciobanu, dezvăluiri sfâșietoare: „Voi muri cu mustrările de conștiință”

Citeste si: Maria Ghiorghiu, premonitie cutremurătoare! Ce se va întâmpla în 2019: „Va fi anul...”

Citeste si: Apropiere suspectă între Alina Pană, fosta concurenta „Exatlon”, și Giani Kiriță. Avem imaginile în exclusivitate! VIDEO

Ministrul Educaţiei a fost întrebat la Digi 24 dacă există această posibilitate, care nu ar fi o premieră. În anul 2017, școlile din București au fost închise, după ce a fost anunțată o furtună violentă.

Când ar putea fi închise școlile

Fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi abolut inacceptabil”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a subliniat încă că decizia se ia la nivel local, în funcţiile de situaţiile care apar zonal.

Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo.

Nu închidem toate şcolile”, a mai explicat Ecaterina Andronescu.

Și în urmă cu câteva luni, Primăria Municipiului București, precum și alte primării și școli din țară au închis școlile din cauza fenomenelor meteo severe.

 

Mesajul transmis de ISU București-Ilfov

In cursul zilei de duminică, 5 mai 2019, Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare meteo pentru municipiul București, valabilă in perioada 05-08.05.2019.

Pentru acest intervalul de timp, au fost prognozate averse cu caracter torențial, intensificări de scurta durata ale vântului, cu aspect de vijelie, descărcări electrice și grindina.

In cazul producerii fenomenelor meteo prognozate pentru următoare perioada in Capitala, recomandam populației următoarele:
* Întrerupeți activitățile în aer liber;
* Adăpostiți-vă în locuințe sau în alte spații care prezintă siguranță;
* Evitați expunerea în apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, corturilor, schelelor;
* Nu atingeți stâlpi și fire de electricitate.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate