Elevii s-ar putea vaccina la școală! Anunțul făcut de Ministerul Educației

Copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani s-ar putea vaccina la școală, începând de anul viitor.

coronavirus
Elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se vor putea vaccina la școală[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Elevii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani se vor putea vaccina la școală de anul viitor, a anunțat Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației. Criteriul principal este acordul părinților, care este obligatoriu pentru ca elevii să se poată vaccina împotriva coronavirusului.

„În cursul săptămânii trecute la sediul Guvernului am avut o întâlnire alături de domnul ministru al Educației, tema principală fiind vaccinarea la grupa de vârstă 12-15 ani. În cazul acestei categorii de vârstă acordul părinților este obligatoriu. Prin urmare, nu excludem o acțiune de vaccinare a elevilor în școli”, a spus Sorin Ion, secretarul de stat în Ministerul Educației.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, este de părere că autoritățile nu efectuează o comunicare bună în ceea ce privește campania de vaccinare. În acest sens, elevii și părinții intră în categoria cetățenilor reticenți în ceea ce privește imunizarea.

„Am observat faptul că de multe ori comunicarea oficială, comunicarea care este factual corectă din partea Guvernului, nu ajunge la elevi. Fie din cauza faptului că sunt folosite canale de comunicare pe care elevii nu le frecventează, fie pentru că mesajele nu sunt adaptate nivelului de înțelegere și de percepție a fiecărui elev în parte”, a declarat Rareș Voicu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

coronavirus
Fotografie folosită cu scop ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cazurile de miocardită la copii, după vaccinarea anti-COVID

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre cazurile de miocardită semnalate la anumiți tineri, după vaccinarea împotriva coronavirusului.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a transmis că vorbim despre două cazuri din 142.000 de persoane imunizate, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani.

Citeste si: Avertizări sumbre de la OMS! Europa se va confrunta cu un nou val al pandemiei de coronavirus

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700

de cazuri noi de îmbolnăviri şi aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la şcoală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări.

Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluţie foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA şi analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluţie foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare şi nu s-au înregistrat decese”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Condiții de vacanță în Grecia. NU se testează toți turiștii care intră în țară. Eroare de traducere făcută de MAE provoacă haos. Testarea se face aleatoriu, nu obligatoriu

Marea relaxarea de la 1 iulie. Ce măsuri vor fi aplicate de astăzi în România

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe anunță că s-a produs o confuzie cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies