Emoționant! Ce cadou a primit arhiepiscopul Pimen când a împlinit 90 de ani

Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, a fost confirmat ca având coronavirus, iar preotul de 90 de ani a fost transportat cu elicopterul la București.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Arhiepiscopul Pimen este, la 90 de ani, cel mai vârstnic ierarh român. IPS Pimen a împlinit 90 de ani în august anul trecut, când a fost serbat de mai marii Bisericii. Atunci, arhiepiscopul a primit cadou de la autoritățile din Suceava o stradă.

”În semn de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut Înaltpreasfinția Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului nostru, prin protecția socială, ridicarea căminului de bătrâni, plus că, ceea ce pentru creștini contează mult, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi după Revoluție, o stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul”, a anunțat primarul Sucevei în vara anului trecut. Strada Pimen Suceveanul are o lungime de 700 de metri și se află în zona Cetății de Scaun.

Citeste si: Povestea cutremurătoare a bolnavului de cancer care s-a întors la spitalul din Oradea unde a fost operat, pentru a construi un tunel de dezinfecţie pentru medicii care se luptă cu coronavirusul!

fara descriere

Citeste si: Semn catastrofal. Ce au decis milionarii lumii. Un român e liderul lor

Arhiepiscopul Pimen a fost starețul mănăstirii Putna în anii comunismului

Arhiepiscopul Sucevei a intrat în monahism în 1957 și a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991. În anii comunismului a fost stareț al Mănăstirii Putna, înainte de aceasta fiind ghid la respectiva mănăstire.

Citeste si: Prognoză sumbră a ONU. Milioane de oameni ar putea rămâne înfometați din cauza coronavirusului

Arhiepiscopul Pimen, infectat cu coronavirus, internat la Matei Balș

Arhiepiscopul Pimen se află acum internat la Institutul Matei Blș, după ce luni a fost diagnosticat cu COVID-19. Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a afirmat la o emisiune tv că ierarhul nu era intubat, dar urma să fie internat la Terapie Intensivă, având în vedere vârsta sa înaintată.

Conform lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, arhiepiscopul „are o pneumonie medie-severă”, cu „o simptomatologie clară de contaminare cu COVID-19”

Arhipiscopul, confirmat cu COVID-19 luni, participase la toate slujbele dinaintea Paștelui și chiar la Înviere la mănăstirea Sf Ioan cel Nou din Suceava.

forto: Basilica

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate