Eroare colosală la Evaluarea Națională 2021! Mai mulți elevi din Satu Mare trebuie să dea din nou examenul la română

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre acest subiect. Cine se face vinovat de această gafă.

Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2021[Sursa foto: Shutterstock ]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Mai mulți absolvenți de clasa a VIII-a sunt nevoiți să dea din nou examenul la limba și literatura română! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii vor susține din nou această probă a Evaluării Naționale 2021, miercuri, 23 iunie.

Se pare că aceștia au primit alte subiecte decât cele oficiale. 

Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Sorin Cîmpeanu: „ Cu siguranță vor exista sancțiuni”

Zece elevi de clasa a VIII-a din Satu Mare care au susținut proba la română din cadrul Evaluării Naționale 2021 au primit alte subiecte greșite. În loc de cele oficiale, ei au primit, de fapt, subiectele la simulare. Ministrul Educației, deși spune că a fost o eroare umană, amenință că vor exista sancțiuni. 

Citeste si: Subiecte Română Evaluare națională 2021. Cum se rezolvă subiectele la limba și literatura română

„Astăzi au fost distribuite, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit. Elevii vor susține din nou mâine examenul pe subiectele de rezervă extrase azi și care vor rămâne secrete până mâine dimineață. Cu siguranță vor exista sancțiuni pentru situația de la Satu Mare”, a explicat ministrul Educației. 

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

În judeţul Satu Mare, la examenul de Evaluare Naţională erau aşteptaţi 2.339 de candidaţi absolvenţi de clasa a VIII-a.

Evaluare Națională 2021
Evaluare Națională 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Câți elevi s-au înscris la Evaluarea Națională 2021

Ministrul Educației a declarat că 123.563 de elevi dintre cei 131.177 înscrişi, adică 94,2%, au fost prezenți și au susținut marți proba la limba și literatura română. Procentul a fost mai mare decât cel de anul trecut. 

„Este un procent mai mare decât cel al elevilor prezenţi anul trecut – 93,1%. 7.616 elevi înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezenat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română la Evaluarea Națională 2021

12.006 elevi din Bucureşti s-au înscris la examen, iar 190 de au fost absenți. Nici această Evaluare Națională nu a fost lipsită de evenimente. Un elev a fost eliminat, după ce i-a sunat telefonul în timpul examenului.

„Este regretabil, însă respectarea regulilor este valabilă pentru toată lumea care participă la examen, elevul se poate prezenta la proba de matematică, i se va lua în calcul la proba finală nota luată la matematică. (…) Respectarea regulilor trebuie să fie clară, suntem unde suntem din cauza flexibilității respectări regulilor”, a precizat ministrul Educaţiei.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce subiecte au picat la Română la Evaluarea Națională 2021. Când se afișează notele și cum se depun contestațiile

Plângere penală după proba la română de la Evaluarea Națională. Ministrul Educației a anunțat că au fost sesizați procurorii, după ce subiectele au fost publicate mai devreme

Grila de corectare SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a

Horoscop Zilnic Miercuri 28 Iulie 2021: Săgetătorii sunt epicentrul unor tranzacţii şi proiecte mari, Berbecii emană foarte multă pozitivitate

China trimite o undă de șoc la nivel mondial! S-a aflat ce face, de fapt, guvernul de la Beijing. E vorba despre rachete nucleare

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

O nouă lovitură pentru Brigitte și Florin Pastramă. Nu se mai poate face nimic. Au anunțat chiar ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies