Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor. Ce se intampla weekendul acesta

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor. Bucurestenii vor avea parte de un weekend plin de evenimente speciale de didicate acestei sarbatori!

Distribuie pe:

Autor: I.A.

ziua pompierilor parada bucuresti


In articol:

 

Weekend plin de evenimente speciale! De asa ceva vor avea parte bucureștenii care vor participa la aniverarea Zilei Pompierilor.

 

Evenimentul va fi unul cu totul și cu totul special și se va întinde pe trei zile. Astăzi, ceremoniile încep la Monumentul "Eroilor Pompieri" din Capitală, în cadrul căreia cadrele care s-au făciut remarcate pentru întreaga carieră sau pentru merite deosebite vor primi distincțiile anuale.

„Festivitatea va cuprinde ceremonii militare şi religioase, precum şi conferirea însemnelor onorifice ‘Pompierul de onoare al anului’ şi ‘Salvatorul de onoare al anului’ celor care s-au remarcat prin obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor. Vor fi acordate insigne onorifice celor mai merituoşi militari, desemnaţi ‘Salvator de Onoare’, respectiv ‘Pompier de Onoare’ ai anului”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

incendiu pompieri flacari

 

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor. VINERI, 13 septembrie

Tot astăzi, 13 septembrie, va avea loc o paradă spectaculoasă. În cadrul acesteia, Detașamentele de Onoare ale IGSU București și Ilfov vor defila. Mai mult decât atât, aceleași detașamente vor face spectatorilor demonstrații privind aplicarea unor tehnici de intervenție specifice în cazul situațiilor de urgență

O altă facilitate oferită publicului larg o reprezintă posibilitatea vizitării gratuite a Foisorului de Foc, clădire de referință pentru Capitală.

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor. SÂMBĂTĂ, 14 septembrie

Mâine, 14 septembrie, bucureștenilor li s-au pregătit alte surprize! Atffel, IGSU "Dealul Spirii" București-Ilfov a pregătit pentru cei interesați expoziții de tehnică și câteva exerciții demonstrative care vor avea loc în Parcul Carol din Capitală. Toate aceste evenimente se vor desfășura în intervalul 10.00-18.00.

Citeste si: Incendiu puternic la un depozit din Vaslui! Sistemul RO-Alert a fost pus în funcțiune

Citeste si: Incendiu în București! Nor gros de fum deasupra zonei de nord a Capitalei

Citeste si: Incendiu puternic în secţia de psihiatrie a Spitalului Oradea! 24 de pacienţi evacuaţi, trei au arsuri

pompieri bucuresteni defilare de ziua lor

 

Evenimente dedicate special pentru Ziua Pompierilor. DUMINICĂ, 15 septembrie

Nici duminică, 15 septembrie, nu va fi o zi lipsită de evenimente, pompierii având grijă să le ofere celor care le apreciază meseria o mulțime de surprize. Astfel, înttre 10.00 și 18.00, subunităţile operative din cadrul IGSU vor fi la dispozișia celor interesați care dpresc să afle informașii legate de specificul profesiei de salvator. Bucureștenii vor avea ocazia să afle cât mai multe detalii despre curajoșii care își desfășoară activitatea în acest domeniu periculor, adesea aflându-se în situația de a-și risca viata. Tocmai pentru a putea aprofunda mai multe despre această meserie, vor fi organizate ateliere de lucru. Prin intermediul acestora, populația va afla care sunt pericolelel la care sunt expuși oamenii în cazul în care nu respectă regulile și măsurile specifice în cazul diverselor situații de urgență.

pompieri interventie furtun

 

Astăzi sărbătorim Ziua Pompierilor din România, dar şi împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii moment important care punctează sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au demonstrat ce înseamnă eroismul.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate