Experiența pandemiei, prin ochii unui medic rezident din Iași: "Nu ne-am aşteptat ca pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori"

Atitudinea pacienților i-a făcut pe medici să se întrebe cu ce au greșit în ultimii doi ani, de când România se confruntă cu pandemia de coronavirus.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Andreea Vrănescu, medic rezident în Iași, s-a confruntat cu situații nemaiîntâlnite în ultimii 2 ani, de când țara noastră se luptă cu virusul nimicitor. Specialista a mărturisit că experiența din perioada pandemiei a fost una care a marcat-o profund, pentru că doctorii au devenit, în ochii pacienților, adevărați dușmani.

Citeste si: Mesajul pro-vaccinare transmis de Ministerul Sănătății din Republica Moldova: „Avem cel mai mare cimitir din Europa, așa că nu-ți face griji”

Medic rezident din Iași: "Am avut pacienţi strigau să fie lăsaţi în pace"

Dr. Andreea Vrănescu a povestit că nu a fost ușor să își facă meseria în timpul pandemiei, căci s-a lovit de situații dificile, în care pacienții pur și simplu au refuzat ajutorul. Mai mult, medicul rezident din Iași a recunoscut că a fost surprinsă să descopere că oamenii au ajuns să nu îi mai vadă pe doctori ca pe niște salvatori, ci mai degrabă ca pe niște inamici: "Nu ne-am aşteptat să trecem printr-o pandemie, cu atât mai mult printr-o pandemie în care pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori, că le faci rău dându-le oxigen.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu spune cum vor fi sărbătorile de iarnă: ”Lucrurile sunt mai mult decât echilibrate”

Din păcate, ajungi la un moment dat în punctul în care spui că mai mult de atât nu mai am ce să le fac.

Am avut pacienţi hipoxici, care nu aveau discernământ şi strigau să fie lăsaţi în pace. Îşi smulgeau branulele, scoteau măştile de pe faţă, ca să nu mai spun de injuriile adresate personalului medical.", a declarat medicul Andreea Vrănescu, pentru ziaruldeiasi.ro.

Medicii au ajuns să fie considerați dușmani de către pacienți

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

"A fost o experienţă brutală"

Chiar dacă și-a ales această meserie pentru a le face oamenilor un bine, Dr. Andreea Vrănescu a mărturisit că s-a gândit la un moment dat să renunțe la tot, în urma experienței brutale, generată

de COVID-19: "A fost o experienţă brutală. Cred că toată lumea s-a gândit la un moment dat să renunţe; nu e cea mai frumoasă viaţă să fii sunat şi ameninţat cu moartea de aparţinători.", a mai spus medicul rezident, pentru sursa amintită.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies