Mesaj alarmant al unui medic din București pentru persoanele nevaccinate: "Cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital"

O doctoriță de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca trage un semnal de alarmă în privința celor care nu au luat încă decizia de a se vaccina.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Alina Prodan, medic în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din Capitală, a transmis un mesaj îngrijorător pe rețelele de socializare. Aceasta consideră că oamenii găsesc diferite scuze pentru a refuza imunizarea, însă ajung să regrete că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 abia atunci când se află în stare gravă, la ATI.

Citeste si: Un profesor antivaccinist din Iași, concediat după ce și-a terorizat elevii: „Îi arăt eu cum să se poarte cu un profesor dacă nu știe”

Medic bucureștean: "Regretele vin prea târziu!"

Alina Prodan, medic bucureștean, încearcă din răsputeri să își convingă pacienții să se vaccineze împotriva COVID-19, cât mai repede cu putință. Doctorița spune că persoanele care refuză acum imunizarea ajung, de cele mai multe ori, să regrete decizia luată, însă prea târziu să se mai poată face ceva: "Regretele vin prea târziu! Nu există orb mai mare decât cel care nu vrea să vadă! De curiozitate, îmi întreb pacienții nevaccinați de ce nu s-au vaccinat!

Citeste si: Vestea tristă a zilei, din păcate s-a confirmat. Horia Moculescu..- bzi.ro

Răspunsurile sunt de la nu vreau, nu am avut timp, nu știu, mi-e frică (de cine sau ce, nu se știe), până la așa vreau eu sau vor ăștia să ne omoare!", a scris medicul Alina Prodan,

pe pagina personală de Facebook.

Medicul spune că mulți dintre cei care refuză imunizarea ajung să regrete decizia luată

Imagine cu caracter ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

"Nu am reușit să realizăm o educație sanitară sănătoasă"

Cadrul medical susține că de situația actuală în care se află România, în contextul pandemiei, nu se fac vinovați cetățenii, ci specialiștii, care nu au știut să ofere o educație sanitară corespunzătoare: "De convins nu-i conving nici cifrele, nici statisticile, nimic și nu e vina lor, ci a noastră, că nu am reușit să realizăm o educație sanitară sănătoasa, iar în momente ca acestea lipsa ei produce dezastre!

Citeste si: Pacient infectat cu COVID-19, un ultim apel către soție, înainte de a se stinge pe patul de spital. Medicii au redat cu ochii în lacrimi conversația dureroasă: "Tu să te faci bine acolo și să vii, că pregătesc de toate!"

Din păcate, aici nu funcționează treaba cu mai bine mai târziu decât niciodată, ci aia cu regretele vin prea târziu.

Și tot din păcate, cu unii viteji din stradă o să ne revedem în spital, dar probabil pentru unii o să fie prea târziu. În fond, toți trebuie să ne asumăm alegerile făcute!", mai spune dr. Alina Prodan, în mesajul transmis.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies