Fenomenul de suprasarcină. Poți rămâne gravidă, dacă ești deja? Răspunsul specialiștilor este uluitor

Cu toate că pare a fi de necrezut, specialiștii au descoperit că o femeie poate rămâne însărcinată în timpul unei sarcini deja existente.

Distribuie pe:

fara descriere

Numai 10 astfel de cazuri au fost raportate în SUA, fenomenul de suprasarcină sau super-sarcină fiind unul rar întâlnit la oameni și mai des la animale.

Cum se produce fenomenul de "sarcină în sarcină"

Fenomenul de suprasarcină se produce în momentul în care cel de-al doilea copilaș este conceput la doar câteva zile după ce unul se află deja în burtă. Sarcina evoluează corespunzător și chiar dacă cei doi copii au fost concepuți la un interval de timp diferit, se vor naște în același timp. Diferența dintre cei doi va fi doar de mărime, primul fiind mai mare față de celălalt. Cei doi copii sunt considerați gemeni, dar nu sunt, cei doi copii arătând diferit unul față de altul. 

Citeste si: Meteo pe două săptămâni! Vremea se răcește din data de 15 august

Citeste si: Imagini șocante! Momentul incredibil în care o mamă vede cum îi pică piciorul fiului său în mâna sa

Citeste si: Noi reguli de circulaţie. Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac live pe Facebook sau țin telefonul în mână la volan

Cei doi embrioni se pot forma la interval foarte mic de timp (de ordinul a cel mult 2-3 zile), iar copiii sunt complet diferiți, deși vor evolua în uter simultan. Testele ADN sunt singurele care pot dovedi dacă cei doi copii sunt gemeni sau nu. 

Fenomenul de suprasarcină este întâlnit în special la mamifere, dar pot apărea astfel de cazuri rare și în rândul oamenilor. 

Cum este posibilă suprasarcina? 

Suprasarcina poate apărea în 3 cazuri: 

1) ovarele ar trebui să elibereze în continuare ovule în timpul sarcinii în curs de desfășurare (destul de puţin probabil ca acest lucru să se întâmple) 
2) materialul seminal ar trebui să reușească să treacă de colul uterin blocat al unei femei însărcinate (din nou, foarte puţin probabil).
3) ovulul nou fertilizat ar trebui să poată să se atașeze la peretele uterin deja ocupat de prima sarcină.  

Doctorii încă fac cercetări pentru a afla dacă suprasarcina este fizic posibilă în cazul oamenilor sau este doar rezultatul unei condiţii medicale încă neexplicată. 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate