Fetiță de doi ani transportată de urgență la spital cu halucinații, după ce s-a otrăvit cu mătrăgună. Care este starea micuței

O fetiță de doi ani din Mihălășeni, județul Botoșani, a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a otrăvit cu mătrăgună, o plantă sălbatică denumită și „cireșele morții”.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere


In articol:

Fetița se afla cu mama ei la câmp la strâns de porumb, când la un momnet dat s-a îndepartat de mama ei pentru a se juca.

Citeste si: Eugen Teodorovici, prima reacție după ce a jignit o jurnalistă. Comportamentul său față de jurnaliști este în continuare de netolerat: "Ori nu sunteți prezentă, ori aveți sincope în a mă asculta"

Citeste si: Alex Bodi a fost demolat pentru că zboară cu avionul privat: „Opulenţă, lux, aroganţă, fițe. În momentul ăsta zeci de copilași mor de foame, scuteşte-ne de etalarea averii!”

Citeste si: Fotografia de început de an școlar care a terifiat internetul! O fată și-a făcut o poză în curtea casei sale fără să știe că în spatele ei este un șarpe

Fetiță de doi ani transportată de urgență la spital cu halucinații, după ce s-a otrăvit cu mătrăgună. Care este starea micuței

Mama a sesizat dispariția fetei și a găsit-o cu mai multe fructe de mătrăgună în mână și în gură. Femeia i le-a luat rapid, dar fetița de doi ani apucase deja să înghită câteva fructe otrăvitoare.
Mama fetiței a apleat 112 și paramedicii au transportat-o de urgență la spitalul din Botoșani.

"Copila era agitată, avea ochii ieşiţi din orbite şi avea halucinaţii vizuale şi auditive. A fost stabilizată pe timpul transportului şi predată colegilor de la Iaşi", a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani, potrivit monitorulbt.ro

Ulterior, fetița a fost transportată la Iași, la spitalul de copii, pentru îngrijiri medicale avansate.
Femeia mai are în grija sa un copil, iar soțul ei este plecat la muncă în străinătate.

Fructele de mătrăgună sunt extrem de toxice atunci când ajung în sistemul digestiv. Printre simptomele otrăvirii cu mătrăgună sunt pupilele dilatate, sensibilitate la lumină, vedere încețoșată, tahicardie, pierderea echilibrului, roșeață, vorbire incoerentă și, în cazuri grave, delir sau halucinații.

Mătrăguna se mai numește, popular, "cireşele morţii" sau "murea diavolului".

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate