Florin Cîțu răspunde acuzațiilor lui Vlad Voiculescu, ministrul demis de la conducerea Ministerului Sănătății. „Eu fac reforme, nu doar declar că le fac!”

Cum răspunde Florin Cîțu acuzațiilor făcute de Vlad Voiculescu?

Florin Cîțu îi răspunde lui Vlad Voiculescu
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Premierul Florin Cîțu, prezent la o conferință de presă în Cluj, răspunde acuzațiilor lui Vlad Voiculescu de vineri dimineață. 

Florin Cîțu îi răspunde lui Vlad Voiculescu

Prim-ministrul Florin Cîțu susține că guvernarea este solidă, iar coaliția funcționează normal după demiterea din fruntea Ministerului Sănătății a lui Vlad Voiculescu. 

Citeste si: Vlad Voiculescu, acuzații grave. Sugerează că morții de COVID sunt mai mulți decât în rapoarte

„Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează".

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Ăsta este mesajul important pentru români: Guvernul funcţionează bine, avem a guverna România şi, pe lângă faptul că spun eu acest lucru, se vede în cifre, se vede în creşterea economică, se vede în veniturile la buget, se vede în cheltuielile cu investiţii şi se vede în aprecierea instituţiilor internaţionale.

Până la urmă încrederea în acest Guvern o vedem la investitorii astrăini, ne împrumutăm la dobânzi mai mici decât o fac alţii, ne împrumutăm bine şi estimările instituţiilor internaţionale arată că economia va creşte mult mai rapid decât ne aşteptam noi”, a spus Florin Cîțu.  

Florin Cîțu: „ Eu fac reforme, nu doar spun că le fac!”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că nu a purtat discuții cu Florin Cîțu despre problemele din MS. 

„Cu premierul nu am avut nicio discuţie despre lucrurile pe care pare că mi le reproşează. Am rămas cu imaginea une protestare aruncând cu oase şi strigând după secretarul de stat în MS Andreea Moldovan: ”Fă nenorocito!”. Acest lucru se oglindeşte în modul în care a acţionat premierul. Să demiţi un priofesionist ca Andreea Moldovan fără cea mai mică discuţie e echivalentul mai elegant al acelui „Fă, neneorocito! Nu a fost nicio discuţie între mine şi Cîţu legat de ce am putea face mai bine”, a spus Vlad Voiculescu, în această dimineață.

Citeste si: Vlad Voiculescu, primele declarații după demitere: „Cum superi un pic sistemul, ești eliminat!”

Premierul susține că Dan Barna este coordonatorul Ministerului Sănătății, iar în ședințele de Guvern nu a prezentat probleme. Mai mult, Florin Cîțu susține că din postura de ministru al Finanțelor a făcut reforme, nu doar a vorbit despre ele, sugerând că asta a făcut Vlad Voiculescu.

„În nicio şedinţă de guvern nu au fost prezentate situaţii precum cea pe care am spus-o mai devreme, nu au fost note de informare, de fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii în şedinţe de Guvern şi au fost miniştri care au adus note de informare cu situaţii dificile, unii în confidenţial, alte la public. De fiecare dată ne-am consultat cu toţi miniştri când au prezentat o problemă în şedinţa de Guvern.

Ceea ce am promis, reformă, vom face. Am fost cel care a început şi a prezentat public ce reforme vrem să facem, am spus despre legea pensiilor, legea salarizării(...) vă aduc aminte că până astăzi, nu a venit niciun plan de reformă a companiilor de stat de la niciun ministru şi am spus că foarte bine, vom face acest lucru prin buget şi am impus acest lucru prin buget. Eu nu mă dau în spate de la reformă, voi face reforma în continuare. Dar eu nu doar declar că o fac”, a declarat Florin Cîțu.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Prima apariție a reginei Elisabeta, după moartea prințului Philip. Cum a încălcat perioada de doliu

Virgil Ianțu revine cu emisiunea "Copiii spun lucruri trăsnite". Unde va fi difuzată

Se împlinesc 40 de ani de la tentativa de asasinare a Papei Ioan Paul al II-lea

Oana Zăvoranu, ironii la adresa lui Pepe „Bichonul latino-lover al României”

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Biden, făcut șah-mat de Iran. Adevărată miză a escaladării tensiunilor dintre Israel și palestinieni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies