Franța a anunțat intrarea în al patrulea val al pandemiei de COVID-19. „Dinamica epidemiei este extrem de puternică!”

Franța duce o luptă grea cu noul val al pandemiei, după ce numărul persoanelor infectate cu noul virus SARS-COV-2 a crescut exponențial.

Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei de Covid-19
Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei de Covid-19[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Alexandra Ciugulea

In articol:

Franța este lovită din plin de valul patru al pandemiei de coronavirus, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal.

Franța a intrat în al patrulea val al pandemiei de Covid-19

Rata incidenței în Franța a crescut cu 125% în mai puțin de o săptămână, potrivit Le Parisien.

Până marți, 21 iulie, s-au înregistrat 86 de cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, cifre înregistrate pe parcursul unei singure săptămâni. Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului a povestit luni dimineață despre o creștere „stratosferică" a ratei de incidență.

Citeste si: Pe ce țări a pus stăpânire noua tulpină Delta a virusului SARS-COV-2? Ce spun autoritățile din România despre această tulpină

„Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dacă plecăm de la un număr redus de infectări, dinamica epidemiei este extrem de puternică, vedem un val mai rapid, o curbă mai abruptă decât la toate cele precedentele. Începem de jos, dar acest val poate crește foarte repede și poate ajunge foarte sus. Într-adevăr, vineri, Franța a depășit pentru prima dată după luna mai pragul de 10.000 de noi infectări, iar luni, 7.041

de pacienți erau spitalizați din cauza unei infecții cu COVID-19. Este o creștere atât de puternică, atât de bruscă, pe care nu am experimentat-o ​​niciodată de la începutul epidemiei în țara noastră. Numărul de cazuri noi detectate s-a dublat într-o săptămână”, a declarat Gabriel Attal, notează Reuters. 

Citeste si: Nu mai puneti leustean la ciorba! Este cea mai frecventa greseala! Medicii trag un semnal de alarma- bzi.ro

Tulpina Delta, una dintre cele mai contagioase variante ale virusului, stă la baza acestui nou val al pandemiei de coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt francez, această tulpină reprezintă 80% din infectările cu COVID-19 din Franța. De câteva zile, numărul de noi cazuri din Regatul Unit are o creștere rapidă, acesta fiind 50.000 de cazuri pe zi.

Citeste si: Ce se va întâmpla în România dacă va apărea valul patru al pandemiei de coronavirus?! Ce măsuri vor lua autoritățile pentru a împiedica răspândirea variantei Delta

Pentru a încetini răspândirea acestui val, Guvernul francez se bazează pe noua versiune a permisului de sănătate care a fost validat pe măsura Consiliului de Stat, dar și pe vaccinare.  „Vaccinarea limitează numărul de forme grave, dar rămâne o variantă insuficientă în țara noastră" a adăugat Gabriel Attal.

Potrivit celor de la Direcția Generală a Sănătății, pragul de 45% a populației vaccinate a fost atins duminică, iar 37.5 milioane de oameni au primit cel puțin prima doză a vaccinului, ceea ce reprezintă 55,7% din totalul populației.

 

SURSE:  Le ParisienReuters

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ungaria dă startul vaccinării anti-COVID cu a treia doză! Viktor Orban declară că toate cadrele medicale vor fi obligate să se vaccineze de la 1 August

Ministrul Sănătății avertizează asupra valului patru care urmează să vină: “Tulpina delta e la fel de contagioasă în orice țară”

Ce spun reprezentanții Ministerului Sănătății despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor anti-COVID-19: ”Se va afla abia în 2023”

In aceasta noapte, 4 zodii au scapat de probleme

Vine sfârşitul lumii! Prăpăd în cea mai rece regiune a Planetei. Imaginile sunt apocalitice

BOMBA ANULUI! O gimnastă celebră este noua iubită a lui Reghecamf. Relația este oficială și asumată

Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies