
In articol:
Cu scurt timp în urmă, autoritățile sanitare franceze au declarat că recomandă începerea unei campanii de vaccinare în ceea ce privește variola maimuței.
Mai precis, specialiștii au enumerat câteva categorii de persoane care ar trebui să primească vaccinul, de exemplu adulții cu risc care au fost în contact cu un pacient cu variola maimuței, dar și personalul medical care a fost expus la un pacient cu această
Franța a recomandat vaccinurile de a treia generație împotriva infecției
Autoritatea sanitară din Franța a specificat că strategia reactivă post-expunere este gândită foarte bine, asta pentru că perioada de incubație a virusului este, în general, de 6 până la 16 zile.
Mai mult decât atât, specialiștii francezi au mai recomandat vaccinurile de a treia generație împotriva variolei maimuței, precizând astfel că ar fi ideal ca dozele să fie administrate în termen de 4 până la 14 zile de la expunere, conform Reuters.
Citeste si: Alexandru Rafila, anunțul momentului despre variola maimuței! Vaccinul va ajunge în România
Citeste si: Cât costă să iți cânte Florin Salam la nuntă sau botez. Câți bani cere pentru un singur eveniment- kanald.ro
De precizat este că, până în acest moment, Franța a confirmat deja trei cazuri de infecție cu variola maimuței, în timp ce Germania a raportat cinci cazuri.
În același timp, luni, 23 mai, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că epidemia nu necesită imunizări în masă, această boală transmițându-se prin contact direct. De asemenea, OMS a înregistrat peste 250 de infecții confirmate și suspecte de variola maimuței.
Fotografie cu scop ilustrativ
Care sunt simptomele
Infecția virală, variola maimuței, este destul de ușoară, iar printre simptomele acestui virus se numără, durerile musculare, oboseala, febra, dar și vezicule pe față, mâini și picioare, însă asta doar în forma avansată a bolii.
Citeste si: Carantină obligatorie pentru pacienții cu variola maimuței! Care este prima țară ce introduce măsura
De asemenea, medicul Adrian Marinescu a mai precizat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, normele de igienă care sunt foarte importante pentru prevenirea contaminării cu acest virus.
„În primul rând, contează normele de igienă, evitarea contactului cu o persoană bolnavă, mai ales dacă are o erupție cu vezicule, pentru că nu știm dacă este vărsat de vânt, variolă sau orice altceva. Legat de vaccin, vorbim deocamdată doar despre posibilitatea de a folosi vaccinul pentru variola umană, cu o protecție, așa cum ne spune OMS, de peste 80%.