kanald.ro
Stiri
Frigănele. Rețeta pentru cea mai simplă și delicioasă gustare
Frigănele. Frigănelele sărate sunt un adevărat deliciu culinar, ba mai mult, acestea se pregătesc și rapid. Iată cea mai simplă rețetă.
FOTO: petitchef
Iată cea mai simplă și rapidă rețetă pentru frigănele
Ingrediente pentru Frigănele:
- câteva felii de pâine veche
- 4 ouă
- 8 linguri lapte
- cașcaval ras
- ulei
- sare și piper
Cum se prepară Frigănelele
Frigănele. Se bat ouăle cu laptele, apoi se adaugă sarea şi piperul, după gust. Feliile de pâine se trec prin amestecul de ouă și se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei şi se frig pe ambele părţi.
Când sunt gata, frigănelel se așază pe un platou și se presară caşcavalul ras pe ele fierbinţi, după care sunt gata de a fi servite.
Frigănele. Versiuni internaționale
Portugalia și Brazilia
Atât în Portugalia cât și în Brazilia, rabanadele sunt un desert tradițional de Crăciun.
Franța
În Franța, "pain perdu" are o gamă largă de variații regionale.
India
În India, Bombay Toast este un fel de mâncare vândut pe „străzile din Mumbai” de către vânători și vânzători, Bombay Toast este denumit și Sweet French Toast (Paine franceză dulce).
Germania
În Germania, Arme Ritter (Cavalerii săraci) sau Pofesen sunt cel puțin cunoscute încă din secolul al XIV-lea (menționate în Deutsches Wörterbuch (Dicționarul german) de către frații Grimm).
Norvegia
În Norvegia, Arme Riddere (Cavalerii săraci). Este singurul desert mâncat la brunch sau mic dejun. Singurul ingredient suplimentar este Cardamom.
Danemarca
În Danemarca, Arme Riddere (săracii cavaleri) este un fel de mâncare dulce pentru micul dejun, care poate fi mâncat și ca o cură de după-amiază sau ca desert de seară. Versiunea daneză a acestui fel de mâncare folosește zahăr cu scorțișoară, în loc de zahăr simplu.
Spania
Torrija este o rețetă similară pregătită în mod tradițional în Spania pentru Postul și Postul Sfântului. De obicei, se prepară prin înmuierea pâinii necorespunzătoare în lapte sau vin cu miere și mirodenii. Se înmoaie în ou bătut și se prăjește cu ulei de măsline. Această tehnică de gătit descompune fibrele pâinii și rezultă o patiserie cu exterior crocant și netedă în interior. Este adesea presărată cu scorțișoară ca o atingere finală.
Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro
Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură
Citeste si: Alivenci moldovenești. Rețeta prăjiturii pe care nu o poți refuza
Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf
Torrijas sau torrejas au fost menționate pentru prima dată de compozitorul, poetul și dramaturgul spaniol Juan del Encina (1468-1533) în Cancionero, publicat în 1496.
Statele Unite
Toastul francez a fost servit popular în mașinile de luat masa pentru căile ferate de la începutul și mijlocul secolului XX. Santa Fe a fost cunoscut mai ales pentru pâine prăjită.