Fructe și legume pline de pesticide! Ce sfaturi dau autoritățile

Autoritățile îi sfăuitesc pe români să spele bine fructele și legumele. Conțin pestidice periculoase.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

Fructele și legumele sunt printre cele mai populare produse alimentare. Multe persoane le consumă convinse că sunt sănătoase și fac bine organimsului. Puți știu, însă, cât de multe pesticide au și ce să facă pentru a se asigura că nu înghit substanțe periculoase.

Conform studiilor, cartofii și fructele au cele mai multe chimicale. În 98% din mostrele testate a fost descoperit cel puțin un tip de pesticid. Conform ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor - n.r.) frcutele și legumele conțin de cele mai multe ori imazalil, un pesticid periculos pentru sănătate. Cele mai nesigure aliemnte ar fi cartofii, căpşunele, merele, nectarinele, piersicile, ţelina, strugurii, cireşele, spanacul, ardeiul gras, roşiile, castraveţii, relatează adevărul.ro.

Conform ANSVSA, alimentele cu cele mai puține pesticide sunt: avocado, porumb, ananas, varza, mazare, ceapa, sparanghel, mango, papaya, kiwi, vinete şi pepenele.

Citeste si: Darya, fetița de 13 ani, însărcinată cu un băiețel de 10 ani ani, a povestit cum s-a întâmplat: „Ivan mi-a spus că s-a îndrăgostit. Am încercat să...”

Citeste si: Mama Lorei suferea de cancer de mulți ani! Artista fusese în Turcia să-și opereze mama de cancer de sân ”Pentru mine a fost cumplit”

Citeste si: Ultimul mesaj al lui Kobe Bryant înainte de a muri! Ce i-a transmis lui LeBron James: „Du jocul mai departe”

fara descriere

Ce sfaturi dau autoritățile

Frcutele și legumele trebuie spălate bine cu apă caldă, timp de cel puțin trei minute. Atuni când este posibil, este recomandat să nu mâncăm coaja. În plus, este recomandat consumul de fructe și legume de sezon. Pentru cele cultivate în extrasezon se folosesc de cele mai multe ori mai multe pesticide.

Imazalil (E233) este pesticidul cacerigen care acoperă coaja citricelor, conform Asociaţiei InfoCons. Acest pesticid este o substanţă autorizată în 24 de state membre, inclusiv în România, începând de la 1 ianuarie 2012, până la 31 decembrie 2021, iar limita maximă admisă este 5 mg/kg, la citrice.

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate