Fursecuri fragede de Crăciun 2021. Rețetă simplă pentru fursecurile lui Moș Crăciun

Diverse

Fursecuri fragede de Crăciun 2021. Rețetă simplă pentru fursecurile lui Moș Crăciun

Pregătește cele mai gustoase și fragede fursecuri de Crăciun. Ți se topesc în gură!

Moș Crăciun va fi cel mai fericit dacă îl vei aștepta în seara de Ajun cu fursecuri fragede și un pahar cu lapte. De asemenea, dimineața de Crăciun va avea gust dulce de sărbătoare cu acest desert pe masa festivă.

Fursecuri fragede de Crăciun

Rețeta pentru fursecurile fragede cu unt este simplă și rapid de făcut. Asta înseamnă că și cei mici pot participa la pregătirea desertului și garantăm că se vor distra pe cinste.

Crăciunul este despre familie, iar în perioada asta cel mai important e să ne bucurăm de compania celor dragi, chiar și în bucătărie.

Citeste si: Fulgy de la Clejani, cuvinte dure pentru oamenii din România. Tânărul a răbufnit pe Tik-Tok: “Eu n-am nevoie de populația României care e incultă, analfabetă, agramată și afonă.”- kfetele.ro

Citeste si: Cârnați de casă. Cum să prepari cei mai buni cârnați pentru Crăciun și Revelion 2020

Pentru Aluat:

300 de grame de făină 000

120 de grame de zahăr

1 praf bun de sare

150 de grame de unt

3 grame de praf de copt

1 linguriță de coajă rasă de portocală

Citeste si: Ahmed și Veronica au avut primul lor sărut? Primele imagini de la date-ul celor doi concurenți din „Casa iubirii”- kanald.ro

1 linguriță de scorțișoară pudră

1 plic de zahăr vanilat

1 gălbenuș

2-3 linguri de lapte rece

Puțină făină pentru presărat planul de lucru

Pentru glazură:

1 albuș (cât de proaspăt se poate)

120 de grame de zahăr pudră Mărgăritar

Zeama de la jumătate de lămâie

Fursecuri simple de Crăciun. Mod de preparare

Primul pas este să pui într-un castron făina, praful de copt și sarea. Amesteci bine, iar apoi adaugi scorțișoara și coaja de portocală. Tai untul în cubulețe și îl încorporezi în amestecul de făină, ca mai apoi să adaugi zahărul. Vei amesteca compoziția cu ajutorul unei furculițe sau al unui mixer până capătă un aspect granulat, ca al nisipului.

Citeste si: Fulgy de la Clejani, cuvinte dure pentru oamenii din România. Tânărul a răbufnit pe Tik-Tok: “Eu n-am nevoie de populația României care e incultă, analfabetă, agramată și afonă.”- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: Motivul pentru care Veronica a fost la un pas să oprească date-ul cu Ahmed. Ce a observat la concurentul din Casa Iubirii și cum a încercat să se apere în fața ei: "Îți dau cuvântul meu de onoare. Pun mâna pe inimă". S-a încurcat în explicații- radioimpuls.ro

Citeste si: 5 preparate tradiționale din carne de porc pentru Crăciun și Revelion 2021. Ce nu poate lipsi de pe masa festivă de sărbători

Vei adăuga un gălbenuș de ou și vei amesteca în continuare în timp ce adaugi câte o lingură de făină. Se adaugă pe rând câte o lingură de lapte, frământând rapid. Atenție la perioada de timp dedicată acestui proces, pentru că aluatul nu trebuie frământat mai mult decât e necesar.

Odată ce s-a format, se adună aluatul laolaltă și se aplatizează, apoi se înfoliază în folie alimentară și se dă la frigider pentru 30 de minute. După ce aluatul s-a odihnit, se presară planul de lucru cu făină, iar compoziția se împarte în două jumătăți, pe care le vei întinde și decupa în formele preferate.

Citeste si: Desert de Crăciun: Turtă dulce de casă! Este preparatul ideal pentru sărbătorile de iarnă

Pune fursecurile decupate în tăvi acoperite cu hârtie de copt și dă-le la cuptorul preîncins la 180°C, timp de 15 minute, până când fursecurile devin ușor aurii, cu o discretă tentă de brun de jur împrejur.

Glazura de albuș pentru fursecurile de Crăciun

Pentru glazură, vei pune albușul crud într-un castron foarte curat, cu zahărul și zeama de lămâie. Apoi cu un mixer vei bate compoziția timp de 5-6 minute până se întărește și devine lucioasă. Fursecurile se decorează după ce s-au răcit, iar după ce glazura este bine uscată, le poți pune la răcoare, în cămară. Prăjiturelele se vor păstra fragede și ușor crocante, la fel ca în prima zi până la două săptămâni.