Gabriela Firea, despre lansarea aplicației care înregistrează copiii ucraineni ajunși pe teritoriul României: „E suficient să privim cifrele”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunțat lansarea aplicației Primero, prin care toți copiii ucraineni ajunși pe teritoriul României vor fi înregistrați și monitorizați.

Autor: Redactia WOWbiz

In articol:

Aplicația Primero a fost lansată pe 1 august și se va ocupa de înregistrarea și monitorizarea copiilor, indiferent dacă aceștia sunt sau nu însoțiți de părinți. Prin intermediul acestei aplicații vor fi centralizate informațiile despre locurile de cazare, precum și comunitățile în care vor sta familiile cu copii ucraineni sau copii ucraineni însoțiți de alte persoane adulte.

„Ca să ne facem o imagine clară asupra crizei refugiaților, e suficient să privim cifrele: peste 1,6 milioane de cetățeni ucraineni au intrat în România de la sfârșitul lunii februarie, iar printre ei au fost în jur de 368.000 de copii însoțiți de familiile lor, de alte persoane sau singuri. Dintre acești copii, în continuare sunt la noi în țară aproape 37.000. De asemenea, în sistemul de protecție specială de la noi sunt circa 220 de copii ucraineni”, a declarat Gabriela Firea.

Citeste si: A părăsit Ucraina din cauza războiului și ajută oamenii să se vindece din România. Incredibila poveste a unei terapeute din Kiev| EXCLUSIV

Citeste si: 10 alimente care scad acidul uric. Cum revii la valorile normale fara pastile

Citeste si: Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?- stirilekanald.ro

Printre beneficiile aplicației se enumeră și faptul că aceasta permite accesul la servicii esențiale de protecție a copilului, inclusiv servicii de monitorizare şi reunificare a familiei. Fiind o perioadă traumatizantă pentru copii, aceștia au nevoie de ajutor.

„Am căutat permanent soluții să le fim de ajutor acestor oameni încercați. Unii dintre cei ajunși în România, aveau doar hainele de pe ei și copiii de mână pentru că au plecat văzând cu ochii și au lăsat totul în urmă”, a mai declarat Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Platforma va fi gestionată de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și va funcționa la nivel național cu sprijinul UNICEF România. Identificarea și înregistrarea copiilor va fi realizată la nivelul Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA România.

Războiul din Ucraina

Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei pe 24 februarie, iar ceea ce se credea a fi o agresiune pentru capturarea definitivă a regiunilor Donețk și Lugansk din estul țării s-a transformat într-un război.

Rusia a atacat atât infrastructura militară a Ucrainei, cât și zone civile din orașe.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Închide Rusia conducta de gaz? Europa tremură în privința Nord Stream 1: „Gradul de susținere a populației pentru conflictul ăsta scade” | EXCLUSIV

Emmanuel Macron, despre negocierile pentru pace dintre Ucraina și Rusia: „Încă nu este momentul potrivit”

Horoscop 4 octombrie. Zodia pentru care se adună bani în conturi și care face planuri pentru vacanță

Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii

Se schimbă buletinele! Cum arată și ce informații noi vor apărea pe noua carte de identitate?

Ce au mărturisit mirii din Irak, după ce ziua nunții lor s-a transformat într-un adevărat coșmar

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies