Guvernul a căzut! Viorica Dăncilă pleacă de la Palatul Victoria

Guvernul a căzut, după ce 238 de parlamentari au votat în favoarea moțiunii de cenzură.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere 

Guvernul a căzut cu 238 de voturi la moțiunea de cenzură depusă de Opoziție. 

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Au fost 238 de voturi pentru și 5 împotrivă, în timp ce parlamentarii PSD s-au abținut de la vot.
Pentru a trece, moțiunea avea nevoie de 233 de voturi.  

Citeste si: Viorica Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea: ”Doamne ferește!”

Citeste si: Alegeri prezidentiale 2019. Una dintre ele va fi ”prima doamnă a României” Cum arată soțiile candidaților la Președinție

Înainte de a începe votul, în această dimineață, preşedintele de şedinţă a anunţat că în sală sunt prezenţi 327 de parlamentari.

Moţiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” semnată de 237 de parlamentari a fost citită de Cristian Seidler.

fara descriere

După ce moţiunea a fost citită, premierul Viorica Dăncilă a răspuns criticilor din document, după care au luat cuvântul reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare 233 devoturi. Votul a fost secret cu bile, dar PNL, USR;PMP, Pro România au votat la vedere.

Doi foști ”apropiați” ai PSD, Călin Popescu Tăriceanu și CVictor Ponta, au fost cei care au atacat-o pe Viorica Dăncilă

Ce se întâmplă acum, după ce Guvernul Dăncilă a căzut?

Guvernul Dăncilă rămâne, după moțiunea de cenzură, potrivit legii, să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă nu poate să adopte ordonanţe şi nici să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele Klaus Iohannis va  trebui să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să vină în Parlament cu echipa guvernamentală, pentru votul de încredere.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate