Horia Colibășanu, dezvăluiri de pe Kangchenjunga și din alte aventuri extreme pe munte : „Două luni nu am știut ce este acasă” | EXCLUSIV

Alpinistul timișorean a povestit episodul cele mai noi cuceriri din Nepal și peripețiile prin care a trecut în 25 de ani de escaladări, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Horia Colibășanu s-a întors acasă după mai bine de o lună de expediție în Nepal, locul în care a „vânat” Kangchenjunga, un alt vârf de peste 8.000 m înălțime din Munții Himalaya.

Victorios și mândru că a învins muntele pe care nu l-a putut dovedi în urmă cu un deceniu, Horia a mărturisit că aventurile sale nu se vor opri aici.

Horia Colibășanu, alpinist: „Totul a fost mai bun, mai ușor, mai călduros.”

Horia Colibășanu, dezvăluiri de pe Kangchenjunga și din alte aventuri extreme pe munte

Horia s-a întors pe Kangchenjunga mai exprimentat, mai chibzuit și, cel mai important, mult mai bine echipat pentru unul dintre cei mai periculoși munți din lume. Alături de Marius Gane şi slovacul Peter Hámor, partenerii săi de încredere din ultimii 4 ani de expediții, alpinistul timișorean a adăugat în colecție și ultimul vârf de peste 8.000 m din Nepal care-i lipsea.

„Pe Kangchenjunga am mai fost acum 10 ani și nu am reușit. Am mai așteptat, am vrut să fiu bine pregătit atunci când dau iar ochii cu acest munte. Atunci mi-a fost foarte greu să mă întorc de acolo, unde am ajuns, la 200 m de vârf.

Am ajuns cu greu în ultima tabără, și acum am vrut să fiu mai bine pregătit și să-mi fie puțin mai ușor. Am reușit să avansăm pe toate planurile, începând de la antrenament, pregătire și până la echipament. Totul a fost mai bun, mai ușor, mai călduros”, a spus Horia Colibășanu într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Ambițios din fire și mereu gata de noi provocări, Horia a recunoscut că plănuiește să escaladeze toți „coloșii” din Himalaya.

Citeste si: „La sfârșit, din cutie, fiul meu să...” Monica Tatoiu, despre ultima sa dorință în viață!- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Din cele 14 vârfuri de peste 8.000 m, așa-numiții „optmiari”, mai am încă 5.

Am urcat 9. Unul este în Tibet și 4 sunt în Pakistan. Din fericire pentru mine, nu sunt cei mai dificili. Sunt ceva mai ușori. Pentru noi e o mare diferență între un vârf de peste 8.400 m și restul sub 8.200 m. Diferența asta de 200 m este destul de importantă, chiar dacă nu pare”, a mărturisit Horia Colibășanu.

Citeste si: Barcelona, din nou în vârful clasamentului bogaților din elita cluburilor de fotbal. Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, despre rivalitatea dintre Barca și Real la bani: „Eu nu cred că Barcelona o poate bate pe Real Madrid”| EXCLUSIV

Horia Colibășanu: „Două luni n-am știut ce se întâmplă acasă.”

Horia Colibășanu, dezvăluiri de pe Kangchenjunga și din alte aventuri extreme pe munte

Horia Colibășanu, în cea mai recentă aventură a sa, pe vârful Kangchenjunga din Munții Himalaya

[Sursa foto: Facebook]

Povestea lui Horia Colibășanu a inspirat și inspiră mulți oameni să viseze la o aventură pe munte, însă clipele de glorie pe care acesta le împărtășește fanilor de pe Facebook sunt doar o mică parte a testelor dure pe care le înfruntă. Un alpinist de talie mondială este supus unor încercări foarte grele pe munte, care nu de puține ori îl împing la limită. 

„Mi s-a întâmplat să mă opresc și să adorm de oboseală pe Everest. Mi s-a întâmplat și să mă opresc într-un capăt al cortului și să trebuiască să mă odihnesc câteva minute, ca să ajung la celălalt capăt al cortului, chiar pe Kangchenjunga”, a precizat Horia Colibășanu în interviul exclusiv pentru WOWbiz.ro.

Tehnologia îl ajută pe Horia să ajungă mai ușor la familie și la cei de acasă, care îl urmăresc cu sufletul la gură. În primii ani ai carierei lui, aplinistul timișorean nu avea nicio modalitate de a lua legătura cu cei dragi în momentele în care a avut nevoie de o vorbă bună.

„Singura modalitate prin care putem accesa internetul e prin satelit, e destul de scump, conexiunea e destul de greu de realizat, durează mult. Acum au apărut niște telefoane prin satelit care sunt smart și au aplicații. Telefonul pe care-l folosesc acum e ca telefoanele de acum 20 de ani, telefon cu care doar formezi numărul și suni. La prima expediție n-am avut nici telefon și două luni n-am știut ce se întâmplă acasă”, a adăugat Horia Colibășanu.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Barcelona, din nou în vârful clasamentului bogaților din elita cluburilor de fotbal. Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, despre rivalitatea dintre Barca și Real la...

„N-aș califica-o ca pe o agenda separatistă!” Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării reacționează la scandalul din meciul de hochei dintre Ungaria și...

Cel mai popular joc de fotbal pe console își schimbă numele din 2023. Iată ce se va întâmpla cu franciza FIFA

Zodiile câștigătoare ale lunii Iulie. Vor avea parte de reușite mari și importante

Klaus Iohannis, OUT?! Anunțul care cutremură scena politică din România: NE PREGĂTIM

Jador, de urgență la spital! Artistul a avut nevoie de perfuzie la primele ore ale dimineții

Cutremur total pe piața valutară. La cât va ajunge euro

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies