Iancu a fost omorât de un șofer care a adormit la volan. Organele lui au fost donate și au salvat mai multe vieți: "Așa ar fi vrut și el. Avea un suflet cald, era sensibil, empatic și altruist"

Iancu ar fi trebuit să înceapă clasa a X-a la Colegiul Național Emil Racoviță peste doar câteva săptămâni. Băiatul a plecat în vacanță cu bunicii lui, dar toți trei au murit într-un accident de mașină, după ce un șofer care a adormit la volan a intrat cu duba în Matizul în care se aflau ei.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere

 

În urma impactului, bunicul lui Iancu Cristin Crăciun a murit pe loc, soția sa s-a stins pe patul de spital câteva ore mai târziu. Adolescentul a suferit răni grave la cap și torace, a fost operat, dar, câteva zile mai târziu, a intrat în moarte cerebrală. Părinții băiatului au decis să-i doneze organele, pentru a salva vieți.

„A fost o tragedie pentru părinţi. Era unicul lor copil, un copil cuminte, olimpic la matematică, foarte talentat la română. În ciuda durerii, ei au fost de acord să doneze organele băiatului"; a explicat dr. Carmen Pantiş, coordonatorul Programului de Transplant Bihor pentru adevărul.ro.

Corneea și ficatul lui Iancu au ajuns la pacienți din București, rinichii, la Cluj. Inima băiatului a ajuns la un tânăr în vârstă de 17 ani din Germania.

"Agenţia Naţională de Transplant a oferit cordul Fundaţiei Eurotransplant, organizaţie non-profit internaţională în domeniul transplantului, cu care România are acord bilateral şi am oferit inima acestui copil unui tânăr în vârstă de 17 ani din Germania, care suferea de cardiopatie dilatativă în fază terminală. Dacă nu ar fi primit această inimă, ar fi murit. A fost un gest rar, al acestor părinţi, pentru care le mulţumim", a mai spus coordonatoarea Programului de Transplant în Bihor.

Iancu a fost omorât de un șofer care a adormit la volan. Organele lui au fost donate și au salvat mai multe vieți

Iancu Crăciun a fost înmormântat sâmbătă acasă, la Iași.

"Ştim că asta ar fi fost şi dorinţa lui Iancu. Era un copil altruist, avea un suflet cald, se gândea mereu cum poate să ajute pe alţii", a declarat și tatăl lui Iancu.

Pe Facebook a fost postat un scurt clip în memoria puștiului mort în accidentul petrecut pe drumul de întoarcere de la Băile Felix.

Citeste si: Anamaria Pop, condusă pe ultimul drum! Detalii despre accidentul cutremurător. Cine era tânărul cu care se afla în mașină

Citeste si: Umilit la locul de muncă: un bugetar, obligat de superiori să sape în curte și să vopsească garduri - Andrei Henea nu avea voie să vorbească cu colegii și nici să ducă prăjituri de ziua lui

Citeste si: A muncit toată vara la un restaurant de pe litoralul românesc! Câți bani a strâns

"Iancu avea un suflet cald, era sensibil, empatic şi altruist. Atent la trebuinţele celor din jur, îşi cerea scuze pentru greşelile celorlalţi, atunci când era cazul. Recunoscător, politicos şi foarte bine-crescut, se supăra deseori când regulile erau încălcate. Ambiţios şi pasionat de cunoaştere, cu o cultură generală uimitoare, îşi făcuse din perfecţiune un ideal firesc. Până într-o zi de vacanţă… Iancu, fie ca sufletul tău curat să se îndrepte spre lăcaşul luminii eterne! Drum lin către lumea îngerilor!", scrie în postare.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate