În România se află singurul cimitir vesel din lume. Vezi cum poți ajunge la Cimitirul Vesel de la Săpânța

Țara noastră are singurul cimitir vesel din lume. Iată cum poți ajunge acolo și ce poți vedea!

Autor: Daniela Radan

In articol:

În România se află singurul cimitir vesel din lume. Țara noastră are o mulțime de obiective turistice, vizitate anual de milioane de oameni. Printre aceste obiective se numără și Cimitirul Vesel de la Săpânța.

Vezi cum poți ajunge la Cimitirul Vesel de la Săpânța!

În România se află singurul cimitir vesel din lume

Țara noastră se bucură de o mulțime de obiective turistice prin intermediul cărora atrage anual milioane de turiști din România și din străinătate. Printre nenumăratele lucruri de vizitat la noi în țară se află și Cimitirul Vesel de la Săpânța, care este și singurul cimitir vesel din lume. Mai exact, aici moartea este văzută într-o notă veselă și se face haz de necaz. Tradiția a început aproape de 1930, când Ion Stan Patras a introdus în creațiile sale arta populară tradițională maramureșeană. Astfel, acesta a început să utilizeze în pietrele funerare motive antice românești.

Cimitirul Vesel de la Săpânța

În România se află singurul cimitir vesel din lume. Vezi cum poți ajunge la Cimitirul Vesel de la Săpânța

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: 10 vedete care vin în România vara aceasta. Printre ele se numără și J Balvin, Black Eyed Peas, Arctic Monkeys

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Se spune că Ion Stan Patras a făcut în jur de 700 din crucile care se află în prezent în cimitir.

După moartea sa, munca de a „înveseli” cimitirul a fost preluată de Dumitru Pop, care a reușit în ultimii 30 de ani să ofere cimitirului o nouă latură. Culoarea predominantă a crucilor este un albastru deosebit care poartă numele de „albastru Săpânța”. Totodată, și numele locului te duce să te gândești că este un cimitir diferit și plin de „viață”. Printre culorile cel mai des întâlnite în cimitir se numără și galbenul care semnifică fertilitate, verdele care reprezintă viața, roșul care este semn al iubirii și negrul care reamintește de moarte și pierdere.

Aici sunt așteptați turiștii aventuroși, plini de umor și stăpâni pe sine. Vezi unde se află Cimitirul Vesel!

Citeste si: Primul castel iluminat electric în totalitate din Europa se află în România. Despre ce castel este vorba

Cum poți ajunge la Cimitirul Vesel de la Săpânța

Cimitirul Vesel de la Săpânța este unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Aici vei găsi morminte hazlii, cruci vesele și mesaje de tip poezii cu rimă. De obicei, imaginile de pe cruce semnifică o scenă importantă din viața celui trecut în neființă, ori chiar meseria pe care a avut-o în cursul vieții. Poeziile sunt scrise la persoana I și descriu adesea cauza morții persoanei respective.

Un exemplu este: „Aci eu mă odihnesc/ Pop Grigore mă numesc/ Mie mi-a plăcut tractorul/ Cu sticla să-mi astâmpăr dorul/ Am trăit tot supărat/ Că tata de mic m-a lăsat/ Poate așa a fost soarta mea/ Tânăr să-mi las viața/ Moarte, tânăr mai luai/ La 33 de ani”, scrie spynews.ro.

Dacă vă doriți să ajungeți măcar o dată la cimitirul care tratează moartea cu haz de necaz, trebuie să știți că acesta se află în satul Săpânța, un sat modest din regiunea Maramureșului, nu departe de orășelul Sighetu Marmației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce zodii sunt cei mai de succes oameni ai lumii. Care sunt nativii cu șanse mari de a deveni milionari

La ce aliment nu ar putea renunța niciodată Andreea Marin: „E în capul listei preferințelor”. ”Zâna” se laudă cu o viață foarte ordonată

Satul lacustru din România. O destinație de vis pentru români. Vezi unde se află

4 zodii vor avea de luat decizii grele mâine. Astrele sunt alături de ei

Anunțul CUMPLIT despre Florin Busuioc. Ce s-a întâmplat cu prezentatorul PRO TV

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Cum scapi de amenda pentru parcare în București. Ce trebuie să știi

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies